Instagram
Szolgáltatásaink

A következő szolgáltatásokkal állunk rendelkezésükre:

Szaktanácsadás

(fizikális vizsgálat, szájüregi és fogászati vizsgálat, etetési tanácsadás, elhízás megelőzése, védekezés a fertőző betegségek, a belső- és külső paraziták ellen, viselkedési tanácsadás, stb.)

Dr. Horváth Dávid állatorvos szolgáltatások
Ambuláns betegkezelés
Ambuláns betegkezelés
Geriátriai vizsgálat, időskori állapotfelmérés

Igen kedvező lehetőséget kínálunk arra, hogy idősödő kedvencének egészségi állapotát felmérhesse. A vizsgálat tartalmaz egy részletes egyénre szabott vakcinázási tanácsadást, etetési tanácsadást (pl. elhízás megelőzése és a kondíció javítása), klinikai vizsgálatot, szájüregi és fogászati vizsgálatot, EKG vizsgálatot, ultrahangvizsgálatot és laborvizsgálatot (vér- és vizeletvizsgálat). A laboratóriumi vizsgálat során a mennyiségi és minőségi vérképet, a belső szervek (pl. máj, hasnyálmirigy, szív, vesék, stb.) működését is ellenőrizzük. A vizsgálatokkal már akkor tudunk esetleges betegségeket, elégtelen szervi működéseket diagnosztizálni és így a kezelést megkezdeni, amikor klinikai tünetek még nincsenek. A korai felismerés pedig az eredményes kezelés alapja.

Geriátriai vizsgálat, időskori állapotfelmérés
Kutyák, macskák, nyulak és görények védőoltásai, veszettség elleni védőoltás
Kutyák, macskák, nyulak és görények védőoltásai, veszettség elleni védőoltás
Széleskörű belgyógyászati szolgáltatások

(kardiológia, szemészet, bőrgyógyászat, ideggyógyászat, gasztroenterológia, endokrinológia, fájdalommenedzsment, stb.)

Széleskörű belgyógyászati szolgáltatások
Kedvtelésből tartott különleges állatok gyógykezelése, védőoltásai
Kedvtelésből tartott különleges állatok gyógykezelése, védőoltásai
Állatazonosító mikrochip beültetése

2013. január 1-től Magyarországon is kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip általi egyedi megjelölése, a hatályos 41/2010. (II. 26.) Kormányrendelet alapján.

Állatazonosító mikrochip beültetése
K+P digitális állatmérleg

a kedvenceiket K+P digitális állatmérleggel mérjük le.

K+P digitális állatmérleg
Európai Uniós állatútlevél (pet passport) regisztrációja és kiadása
Európai Uniós állatútlevél (pet passport) regisztrációja és kiadása
Sebészeti szolgáltatások

(pl. daganateltávolítás, ivartalanítás, baleseti sebészet, szemészet, szülészet, stb.)

Sebészeti szolgáltatások
Szájhigiéniai kezelések

Ultrahangos fogkő-eltávolítás, fogpolírozás, foghúzás és egyéb szájhigiéniai kezelések. Az ultrahangos fogkő-eltávolítást az Ultrasonic Scaler Typ US 38 típusú ultrahangos fogkő-eltávolító készülékkel, a fogpolírozást pedig MagnaBrite Tooth Polisher fogpolírozó készülékkel végezzük.

Szájhigiéniai kezelések
Vészhelyzetek azonnali ellátása

Vészhelyzetek (pl. nehezített légzés, hányás, hasmenés, mérgezés, agyvérzés, szívroham, epilepsziás roham, bénulás, sérülés, baleset, vérzés, stb.) azonnali ellátása.

Vészhelyzetek azonnali ellátása
Krónikus állapotok kezelése

Krónikus állapotban (pl. cukorbetegség, vesebetegség, májbetegség, pajzsmirigy betegség, étvágytalanság, súlyvesztés, legyengült állapot, kiszáradás, hányás, hasmenés, köhögés, tüsszögés, baleseti trauma, stb.) lévő kedvencek folyamatos monitorozása, kezelése, infúziózása.

Krónikus állapotok kezelése
ART elektrokauter

A műtétek során a modern sebészet eszközeit használjuk, pl. ART elektrokautert használunk a vérzéscsillapításra.

ART elektrokauter
Monitorozásához Biochem Model 301 pulzoximéter használata

 A műtétek alatt az állatok altatásának monitorozásához Biochem Model 301 pulzoximétert használunk, segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

Monitorozásához Biochem Model 301 pulzoximéter használata
Széles körű kiegészítő műszeres vizsgálatok (digitális röntgen, UH, EKG, stb.)

A röntgenvizsgálat egy olyan képalkotó eljárás, ami alkalmas a szív, a tüdő, az emésztőszervek, az ivarszervek, a húgyszervek, csont- és ízületi rendszer vizsgálatára, a daganatos betegségek felderítésére, fogászati vizsgálatokra, idegentestek kimutatására, stb. Röntgenvizsgálatokhoz ultramodern Naomi típusú digitális röntgenkészüléket használunk. A nagy teljesítményű digitális röntgengépünk segítségével minden testtájékról igen jó minőségű felvételeket tudunk készíteni. A digitális röntgen-ellentétben a hagyományos filmes technikával-környezetbarát (az előhíváshoz nincs szükség röntgenfilmre, vegyszerekre, melyek megsemmisítése nem csekély környezeti ártalmakkal jár). Biztonságosabb, mert a páciensekre jutó sugárdózis is minimálisra csökken. A digitális radiológiával jobb képminőséget, jobb felbontású és élesebb képeket kapunk, így azokból könnyebben, gyorsabban állítható fel a helyes diagnózis. A képeket lehet világosítani, sötétíteni, kontrasztosabbá tenni, felnagyítani és természetesen megfelelő nyomtatóval fotópapírra, vagy röntgenfóliára is ki lehet nyomtatni. A digitális technika révén az adatok mobilizálhatók (e-mail, CD, DVD, stb.). Összefoglalva, a digitális röntgen biztonságosabb, környezetbarát, jobb minőségű és gyorsabban elkészíthető, mint a hagyományos röntgen.

A digitális röntgenfelvétel előnyei:
a.) a digitális röntgenfelvételt az állat digitális kórlapjához lehet csatolni
b.) a vizsgálószobában a digitális filmre rajzolhatók és írhatók a magyarázatokat
c.) a digitális röntgenfelvétel az állattartónak a vizsgálat után azonnal elküldhető e-mail útján
d.) a digitális röntgenfelvétel a radiológus specialistának azonnal elküldhető e-mail útján
e.) a digitalizált röntgenfelvétel-szükség esetén-bármikor kinyomtatható papírra.

Széles körű kiegészítő műszeres vizsgálatok (digitális röntgen, UH, EKG, stb.)

Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, emésztőszervi, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Ultrahang vizsgálatainkhoz ultramodern, SonoScape márkájú UH készüléket használunk. A készülék több különböző vizsgálófejjel rendelkezik, így kistestű macskáktól nagytestű kutyákig minden méretű állat vizsgálható segítségével. Kardiológiai vizsgálatokat is végzünk az M-mód segítségével. A vizsgálati kép printerrel azonnal kinyomtatható, illetve az UH készülék számítógéphez csatlakoztatható, ahol a vizsgálati képek és adatok elmenthetőek.

ultrahang

Az elektrokardiográfiai (EKG) vizsgálat során a szív állapotáról kapunk pontos képet az elektromos aktivitásán keresztül. EKG vizsgálatainkhoz és altatás alatti monitorozásra az orvostechnikai eszközöket gyártó Innomed Medical Rt. legújabb fejlesztésű termékét, a HeartMirror 3D-Vet névre hallgató, speciálisan állatorvosi használatra gyártott EKG-készüléket használjuk. A HeartMirror 3D-Vet egy minden igényt kielégítő háromcsatornás, az állatorvosi gyakorlatban használatos mind a hat elvezetést tudó, számítógéphez kapcsolható, on-line monitorozásra kiválóan alkalmas professzionális berendezés.

ekg
Teljeskörű laboratóriumi vizsgálatok

Vérvizsgálatok:
Panelvizsgálatok (általános panelvizsgálatok, betegségspecifikus panelvizsgálatok, szervspecifikus panelvizsgálatok, tünetspecifikus panelvizsgálatok)
Biokémiai vizsgálatok (elektrolitok, enzimek, nyomelemek, szubsztrátok, ionok, stb.)
azonnali vércukormérés
Hematológiai vizsgálatok (mennyiségi és minőségi vérkép)
Véralvadási vizsgálatok
Endokrinológiai vizsgálatok (pajzsmirigy hormonok, nemi hormonok, mellékvese hormonok, pl. ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron, tiroxin, kortizol, stb.)
Veszettség-titer mérése: Egyes külföldi országokba történő beutazáshoz veszettség ellenanyagszint mérése szükséges. A titervizsgálat során az állat véréből megmérik a veszettség vírus ellen termelődött ellenanyagok szintjét annak megállapítása céljából, hogy elegendő-e a fennálló védettség, immunitás mértéke.
Szerológiai vizsgálatok, vírus (pl. szopornyica, Parvovírus, Rotavírus, Coronavírus, macska leukózisa (FeLV), macska immunhiányos betegsége (FIV), macska fertőző hashártyagyulladása (FIP), calicivírus, herpesvírus, stb.), baktérium (pl. Lyme-borreliosis, Brucella, Leptospira, stb.), vérparazita (pl. Toxoplasma, Anaplasma, Babesia, Haemobartonella, Cryptosporidium, Ehrlichia, Hepatozoon, szívféreg, Giardia, Leishmania, stb.) kimutatása
Allergia vizsgálatok (ételallergia, kontaktallergia, rovarallergia, atkák, penészgombák, bolhanyál, fák, füvek, gyomnövények)

Teljeskörű laboratóriumi vizsgálatok
Bélsárvizsgálatok

Bélsár emésztettség, tenyésztés és rezisztencia, parazitológiai vizsgálata.

Bélsárvizsgálatok
Vizeletvizsgálatok

Vizelet fizikai-, kémiai- és üledék-vizsgálata, húgykövesség vizsgálata, vizelet tenyésztés és rezisztencia vizsgálata. A vizelet kémiai vizsgálatát (vizeletstátusz) tesztcsíkkal végezzük. A húgykövességet az üledék analízisével diagnosztizáljuk, a vizelet baktériumtartalmát tenyésztés és rezisztencia vizsgálatával azonosítjuk.

Vizeletvizsgálatok
Bőrkaparék vizsgálatok

Ektoparazitológiai bőrkaparék-vizsgálat
Fülváladék mikrobiológia, tenyésztés
Szemváladék, kötőhártya váladék tenyésztése
Torok- és orrváladék tenyésztése
Alsó légúti váladék tenyésztése
Hüvely- és tasakváladék tenyésztése
Középfül vizsgálata
Sebváladék tenyésztése
Ízületi váladék tenyésztése
Molekuláris genetika (örökletes betegségek)
Immunológiai vizsgálatok
Citológia vizsgálatok
Mérgezésre irányuló vizsgálatok, toxikológiai (ólom, tallium) paraméterek
Gyógyszerszint és vitaminok meghatározások
Apasági teszt
Szövettani vizsgálatok
Autovakcinák: igény esetén készítünk autovakcinákat (pl. kutyapapillomatózis ellen)

Bőrkaparék vizsgálatok
Rendelési időn kívüli ügyelet
Házi állatorvosi szolgálat, hívásra házhoz megyünk
Betegfogadás bejelentkezés alapján is
Állatorvosi rovatunk több magazinban és újságban is megtalálható
Állatorvosi rovatunk több magazinban és újságban is megtalálható
Számítógépes betegnyilvántartás

(Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó program), értesítések a kedvezményes akciókról és a lejáró védőoltásokról.

Számítógépes betegnyilvántartás
Bankkártya típusok

-elfogadjuk az alábbi fizetési módokat és bankkártya típusokat: PayPal-szolgáltatás (okostelefonos, okosórás vagy tablettes fizetési mód), MasterCard termékek (MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro), VISA termékek (VISA, VISA Electron, V Pay), JCB, stb.

Bankkártya típusok
Állatpatika (állatorvosi szaktanácsadással)

Vényre felírt, illetve vény nélküli állatgyógyszerek, külső és belső élősködők elleni készítmények, táplálékkiegészítők, ásványi anyag készítmények, vitaminok, gyógykozmetikumok, szájápolási, fülápolási- és szemápolási termékek, porcépítő készítmények, egzotikus állatoknak adható gyógyszerek, stb.

Állatpatika (állatorvosi szaktanácsadással)
Állattápok

Állatorvosi és diétás száraz tápok és konzervek, egészséges állatoknak adható, különböző fajta, élettani állapot, kor, nagyság, stb. szerint adható tápok, prémium és szuper prémium (pl. Bosch, Eukanuba, Exclusion, Farmina, IAMS, N and D, Royal Canin, Sanabelle, stb.) száraz tápok, aludobozos nedves eledelek, alutasakos eledelek, konzervek, jutalomfalatok, stb.

Állattápok
Állatfelszerelések és az oktatás eszközei

Pórázok, hámok, nyakörvek és szájkosarak, játékok, labdák, etető- és itató tálak, jutalomfalattartók, szőrápolás kellékei (pl. samponok, fésűk, kefék, parfümök, stb.), fekhelyek, kutyapelenkák, macskaalmok, szállító boxok, klikkerek, apportok, kutyaruhák, stb.

Állatfelszerelések és az oktatás eszközei
Állatkozmetika

Állatkozmetikánkban vállaljuk minden fajtájú kutya és macska nyírását, trimmelését, fésülését, fürdetését és kiállításra való felkészítését. Színvonalas környezetben, gyakorlott szakemberekkel várjuk kedves vendégeinket kedvező árakkal.
Szolgáltatásaink:
-minden fajtájú kutya kiállításra való felkészítése, fazonok kívánság szerinti kialakítása, fürdetése, karomvágás, kutyák házasságközvetítése, kozmetikai szaktanácsadás, macskakozmetika.
Állatorvosaink együttműködésével vállaljuk gombás, bolhás, szőrtüsző- és rühatkás, külső hallójárat-gyulladásban szenvedő állatok gyógysamponos, gyógyszeres fürdetését és kozmetikai kezelését. Kezelhetetlen állatok szépülése bódításban lehetséges állatorvosaink segítségével.

Állatkozmetika
© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu