Instagram
Zimány Linda

Linda 1986. március 29-én született Nagykanizsán. Itt is élt egészen 18 éves koráig a szüleivel és a kiskutyájával. A tavalyi év Miss Balaton győztesét már sokat láthattuk a tévében, újságokban, hiszen négy éve modellkedik, sok szépségversenyen indult már, illetve öt és fél éven keresztül a híres énekes, Kefír barátnője volt. Gyerekszerelem volt az övék, Kefír húsz, Zimány Linda tizenöt éves volt, amikor megismerkedtek egy V-Tech videoklip forgatáson. Az álompár szakított, de szívükben nincs harag egymás iránt. „Britney-Britney-Britney-Britney!”-skandálta az eseményen a felhergelt siófoki férfitömeg, mikor Zimány fejére került a korona szombaton. Hiszen a vájtszeműek onnan is ismerhetik az új Miss Balatont, hogy tizenöt éves korában a leghitelesebb magyar Britney Spears hasonmásként fedezte fel magának a média (Linda Spears). Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán hallgató, modellként is dolgozik a tanulás mellett. Már Budapesten él. 9 évig járt zeneiskolába, zongorázni, szolfézsra, így a zene sem áll messze tőle. 2 évig tanult énekelni is. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, ezen kívül németül beszél még és hamarosan szeretne spanyolul tanulni. A diploma megszerzése után ügyvédként szeretne érvényesülni élete további részében. Rengeteget szerepelt már TV műsorokban, vezetett műsort a Duna TV-ben, sokat fotózták itthon és gyakran külföldön is. Szabadidejében szívesen látogatja meg az edzőtermet, szeret filmeket nézni, vásárolni, internetezni és macskázni. Eddig elért eredményei: 2001 Miss Cyberspace Hungary Gála szépe, 2002 Miss Teen Hungary, 2002 Miss Teen Bikini World, 2002 Miss Bikini World 1st runner up, 2002 Miss Alpe-Adria, 2002 Miss Alpe-Adria International (Europe), 2003 Model of the world 2nd runner up (Hungary), 2003 Miss Balaton különdíj, 2005 Miss Bikini Hungary, 2006 Miss Balaton.
-Hogyan indult a karriered?
-Tizennégy éves voltam, amikor rám ragasztották az utcán, hogy hasonlítok Britney Spearsre. Ez az illető az akkori Z+ programigazgatója volt, és behívott Lilu délutáni műsorába. Igazából ott kezdődött az egész, mert akkor kezdtek el keresni mindenféle újságok, tévék, felkértek különböző rendezvényekre, műsort vezettem a Duna Tv-n, ahol egy mai napig kedves ismerősöm, Bognár Tibor menedzser nevezett be életem első szépségversenyére, a Miss Internetre, 2001-ben. Itt fényképek alapján lehetett szavazni a lányokra, de a döntőn élőben választottak királynőt, hogy ki volt a legszebb. Ezt én nyertem meg, s ez a gála szépe címmel járt. Innen kezdődött a modell karrierem.
-Tudjuk, hogy vidéki születésű vagy. Gyerekkorodban is voltak már állatok körülötted?
-A nagymamámnál voltak házi cicák a kertes ház körül. Mindig befogadtuk a kóbor macskákat. Nagykanizsán azonban emeletes házban laktunk szüleimmel, ott nem tartottunk állatot egy ideig. Majd kaptam egy szobakutyát, aki a szüleimnél van most, mert amikor felköltöztem Budapestre, nem vittem magammal. Amikor Budapesten összeköltöztünk a barátommal, vele együtt egy cicát is kaptam.
-Ezek szerint most van először életedben saját macskád?
-Igen, ő Rufma, a herélt, trikolor színű Maine Coon macska, most múlt 1 és fél éves. Elég nehezen szoktunk össze. 2 hónap volt, mire a kezdeti barátságtalan periódus után megszokott engem Talán azért is nehéz volt ez, mert eddig kutyám volt, őt lehetett idomítani. A macska elég öntörvényű, nyolcadszorra is rám ugrik. Azonban egy macskát 2 napra is egyedül lehet hagyni, a kutyával ezt természetesen nem lehet megtenni.
-Milyen ő?
-Öntörvényű és barátságtalan, de nagyon szeretjük. Bármikor vendégek jönnek, két napig elbújik az asztal alá. Elég nagy mozgásigényű macska és ez sajnos abban mutatkozik meg, mert mivel nappal alszik és éjszaka akar játszani, ezért ki kell zárni a hálószobából. Imádja vizet, azzal le lehet órákig kötni, ha a kádba vizet engedünk, órákig elnézegeti. Még a csapba is beleugrik, mosogatás után is. Egyébként társas lény, szeret reklamálni, ha nem foglalkozunk vele eleget. Nem is utazott velünk még soha. Két napig itt lehet egyedül hagyni, ismerős ad neki enni és kicseréli az almot.
-Milyen vicces történet esett meg velük?
-Mint mondtam, érdeklődik a víz iránt. Egyszer fürödtem, addig-addig nézett, amíg egyszer csak belecsúszott a habos vízzel teli fürdőkádba. Megpróbáltam elkapni, hogy letöröljem, de nem sikerült. Kiugrott, ijedtében végigfutott az egész lakáson, csupa víz lett minden, lehetett nagytakarítást csinálni. A másik vicces történet a macskajátékával esett meg. Ezt a macskajátékot az ajtóra akasztva tartjuk, hangot ad ki. Egyszer csak el akarta kapni a játékszerét, ami megszólalt és ettől megijedt, végig menekült az egész lakáson keresztül a játéka elöl.

Zimány Linda

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu