Instagram
Zalatnay Sarolta és Márton Csaba

Cinit természetesen senkinek sem kell mutatni. 18 nagylemeze (pl. Fák, virágok, fény, Miért mentél el?, Mindig kel, egy barát, stb.) jelent meg eddig, több filmben szerepelt és 2 évet töltött el Londonban, ahol a Bee Gees irodával dolgozott. Könyvei (Nem vagyok én apáca, Ezt sem zárdában írtam, Cicciolina, a szexciklon, Ők sem szerzetesek, Bocsásd meg a mi vétkeinket, Hát azt hallotta már…?, Százmillió hiteles története) nagyon sikeresek voltak. Azt is tudja mindenki, hogy állatszeretete legendás, maga is gyakorló állattartó (jelenleg 3 hullámos papagáj, egy tengerimalac, 4 kutya és egy macska gazdája). Igyekszik tenni is az állatokért. A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség elnöke, igyekezett az állatvédelmi törvény megalkotásánál is minden segítséget megadni. Tervezi egy állatpark létrehozását külföldi partner bevonásával.
-Régebben kutyáztam, természetesen ma is van négy kutyám. Első macskámat, Szirénát tulajdonképpen édesanyámtól örököltem. Ő egy fekete-fehér ivartalanított kandúr házimacska, aki nevét jellegzetes hangjáról kapta. Válogatós (ha a hűtőben fogára való falatot lát, mást nem eszik meg és addig nyávog, amíg meg nem kapja a számára kedveset), nyafogós, szinte hisztérikus és egy igazi nagy egyéniség. Ő soha sem jön elém, amikor hazajövök (ellentétben kutyáimmal), nem pitizik és csak akkor lehet megsimogatni, amikor olyan kedve van. Éjszaka egyszerűen átgyalogol az alvó kutyákon. 16 éves kora ellenére is jó egészségnek örvend, pedig már sokan 5 éves korától folyamatosan eltemették. Még édesanyámnál történt, hogy eltűnt két hónapra. Mindenki természetesen éjjel-nappal kereste, már lemondtunk róla, amikor egy környéken parkoló autó alól szirénázás hallatszott. Így találtuk meg, megfürösztöttük, kikezeltettük a megfázásból. Ezután ivartalanítattuk, hogy ne kóboroljon olyan sokat. A műtét után mindenki úgy sajnálta, hogy betakarták sok vastag takaróval és nagyon melegre kapcsolták a fűtőtestet. Sziréna kapott is hőgutát, de ezt is megúszta. Ezen kívül evett ő mérget is, hosszú infúziózások és kezelések után maradt csak meg (az állatorvostól hazafelé rendszeresen bepisilt az ölembe a kocsiban a sok infúziótól). Jelenleg jó egészségnek örvend, az ablakpárkányon vagy a meleg fűtőtesten heverészik szívesen, lent a garázs mellett van egy saját kis kanapéja pokróccal, de természetesen nagyon szereti és keresi lányom és az emberek társaságát, így gyakran fekszik a helyünkre, a megvetett ágyra.
Cini barátja, Márton Csaba saját bevallása szerint örök újrakezdő. A legendás Gór Nagy Mária Színitanodában végzett musicalszínészként. Már ez idő alatt vezetett műsorokat a TV-ben (Bolondóra, popműsorok, vetélkedők, stb.), szerepelt a Grease és Hair musicalekben. Jelenleg 2 és fél éve Los Angelesben él, ahol színészetet tanul. Telefonon beszéltem vele.
-Régebben kutyapárti voltam. Mivel az otthoni macskánk, Sziréna, tulajdonságai alapján átmenet a kutyák és a macskák között (kutyásított cica), megkedveltem. Az USA-ban egy kis apartmant bérelek, a környéken mindenkinek van valamilyen állata. A szomszédban születtek cicák, olyanok voltak, mint a kis gombócok. Az utolsó volt a legszemtelenebb, rám nyávogott és én rögtön megszerettem, azóta is velem lakik. Először Batman-nek neveztem el, mert mindenhova felugrott és mindenre felmászott. Később kiderült, hogy Batman kislány, így átneveztem Nookie-nak, ez a szó zeg-zúg-ot jelent az amerikai szleng nyelvben. Nookie ugyanis mindig elbújik valahova, állandóan mászik a szúnyoghálón. Mivel itt nagyon propagálják az állatok ivartalanítását, én is így tettem, de nem mondhatnám, hogy kedvencem valamivel is nyugodtabb lett.

Zalatnay Sarolta és Márton Csaba

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu