Instagram
Pikali Gerda

Pikali Gerda magyar színésznő Hódmezővásárhelyen, 1978. július 4-én született. 2000-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában, de már 1999-től tagja volt a Madách Színháznak. 2008-tól a Budaörsi Játékszín társulatának tagja. Játszott a Körúti Színház, a József Attila Színház, a Thália Színház, a Játékszín, az Örkény István Színház és a Jászai Mari Színház darabjaiban is. A 89,5 Music FM indulásakor a rádióadó hangja lett. Színpadi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál és filmszerepeket is vállal. Sok népszerű filmben szerepelt, pl. a következőkben: A kékszemű (1999), Vityebszk felett (2000), Tékás....Amazon (2001), I Love Budapest....Krisztián felesége (2001), Tarka képzelet (2003), Montecarlo!....Annamari (2004), A Ritter napja (2005), Papírkutyák....Amanda (2008), Rózsaszín sajt....Patrícia (2009), Üvegtigris 3.....Fanni (2010). Két gyermek édesanyja. A művésznő nagyon szereti az állatokat. Az exkluzív riportot a VI. Pepita Díjátadó Gála Vacsorája előtt készítettük, amelyet többek között a CBA áruházláncnak is köszönhetünk.
-Gyerekkorában voltak-e macskái a művésznőnek?
-A nagymamám házánál voltak macskák, háziállatok is, ami szerintem nagyon jó egy gyereknek. A kutya, macska főleg. Érdekes, amikor kicsi voltam, nagyon féltem a macskáktól, ennek ellenére nagyon próbálták megszerettetni velem. Később már megszerettem őket, órákat ültem úgy, hogy az ölemben ültek a macskák.
-Hogy hívták az első saját macskáját és milyen volt ő?
-Ő volt Cuki cica, aki lány volt, később lett ivartalanítva. Ő egy sziámi macska volt. Kaposváron, egy dobozban, egy bankautomata mellett találták, a 3 kistestvérével együtt. Leutaztam érte Kaposvárra. Tulajdonképpen a négy testvér közül ő volt csak sziámi kinézetű, csokoládé volt a színe. Rendbe kellett tenni, sokat kellett állatorvoshoz vinni, kezeléseket, oltásokat kapott, ivartalanítva lett. Amikor megtaláltuk, szinte élet és halál között volt. Tulajdonképpen ő volt Budapesten az első macskám, a lakásban lakott velünk, a nyakamon és a fejemen aludt
-Hogy van most? Még most is Önnel van?
-Nem, a szüleim már kertes házban laknak, így oda került, ott sokkal jobb helye van. Most kb. 9 éves, de megőrizte a fiatalságát, most is ugrál, fiatalos
-Milyen tulajdonságai vannak, milyen vicces történetek estek meg vele?
-A ruhákra nagyon szeret ráakaszkodni. Nagyon elegáns macska, úgy szoktam mondani, nemes macska. A test- és fejtartása is mindig elegáns. Csak akkor lehet simogatni, ha ő is akarja, azaz ebből is látszik, hogy öntörvényű macska. Néha szomszédból hoztuk át. A labrador kutyánkkal nagyon jóban van, együtt is aludtak sokszor, ő volt a bizalmas társa.

Pikali Gerda

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu