Instagram
Paor Lilla

A három különböző diploma (pedagógus, újságíró és előadóművész) megszerzése után itthon és külföldön (Hollandia, Németország, Olaszország, stb.) előadóművészként dolgozott, majd a legelső kereskedelmi TV-nél (többek között állatbarát magazint is vezetett a Metropol TV-ben) műsort vezetett és szerkesztett. Az utolsó két évben énekelt Olaszországban egy revü-színházban az iskolaigazgatás után. Mindezek mellett kábeltelevíziózott, majd kereskedelmi TV-kben (az ATV-ben két éve megy a Csak természetesen… című műsor, az EMKTV főszerkesztője és műsorvezetője) műsort vezet és a Ruttkay Éva Színházban szerepel (az Edith és Marlene című darab főszereplője, Edith Piaf). A mátyásföldi kertes házból hozta magával az állatok szeretetét, már gyerekkorában is voltak macskái és kutyái. Most is ott lakik családjával, két kutya és egy macska gazdája, akik élvezik a kert adta lehetőségeket.
-Gyerekkorodból hoztad a macskák szeretetét. Milyen macskákra emlékszel vissza szívesen?
-Életem első macskái Puszi és Uzsi voltak, közönséges házimacskák. Egyik a testvéremé, a másik az enyém volt. Mindig ruhába öltöztettük és több mint tíz évig nyaggattuk őket. Ivartalanított lánycicák voltak. Miután hosszú és boldog életük után nálunk haltak meg, több macskánk is volt, de ők nem töltöttek olyan hosszú időt velünk. Kilenc éve került hozzánk a mostani cicánk, Macski.
-Ő is házi cica?
-Nem, ő sziámi. Csömörön lakott egy sziámi macskatenyésztő, akinek a lánya történetesen Zoli fiam barátnője volt. Zolinak tetszett meg nagyon ez a macskafajta. Amikor a szülőpár ellett, egy macskát odaígértek nekünk. Így került hozzánk kilenc éve az a kislány sziámi, akit Karmincának hívtunk egy ideig, majd egyszerűen Macski lett.
-Szült nálatok Macski vagy egyből ivartalaníttattátok?
-Kijáró macska volt, egyszer csak észrevettük, hogy növekszik a hasa. Macski kifejezetten csúnya kiscicákkal ajándékozott meg bennünket (az ismeretlen apa egy nagyon csúnya házi kandúr lehetett), nagyon nehezen találtunk a kiscicáknak gazdákat. Ezután elhatároztuk, hogy mivel tenyészteni nem akarjuk, a balesetek megelőzése érdekében műtessük meg Macskit. Azóta boldogan, békésen és jó egészségben él két kutyánk társaságában. Madarászik és büszkén hozza be a zsákmányt elénk. Egyszer egy egeret is megmutatott.
-Vannak sztorijaid, érdekes történeteid vele kapcsolatban?
-Este kilenckor menetrendszerűen hancúroznak és kergetőznek Pletyka kutyánkkal a lakásban. Pontosabbak, mint az óra, ilyenkor kezdődik náluk a játék ideje. Macski lenyúl, megpofozza Pletykát, elkezd vele incselkedni, de az nem hagyja magát, keresztül-kasul kergeti a lakáson át. A másik sztori a kis keresztfiammal kapcsolatos. Viktor, a kiscserkész, két kiscicát talált és hozzánk hozta őket, hogy majd mi találunk nekik gazdát. De a férjem természetesen egyből beléjük szeretett és az egész napot velük töltötte. Macski azonban rögtön féltékeny lett, fújtatott, karmolt és összeverekedett velük. Miután ezt konstatáltuk, gazdát kerestünk nekik, a nagymamához kerültek. De Macskinak csak három hónap múltán ált helyre az érzékeny lelkivilága.

Paor Lilla

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu