Instagram
Orosz Barbara műsorvezető

Barbara 1979. december 13-án, Mezőkövesden született. Édesapja orvos, édesanyja angol, rajz és biológia szakos tanárnő. 13 évesen színjátszóköri tag volt, akkor határozta el, hogy felnőttként is ezzel szeretne foglalkozni. Már az érettségi után a Gór Nagy Mária Színitanoda diákja lett, és statisztálni kezdett a Vígszínházban, valamint a Pesti Színházban. Ezzel egy időben az RTL Klub Pasik című sorozatában alakította Zsófikát, a vehemens szomszéd lányt.  Majd a Nemzeti Színház  következett, ahol  szerepet  kapott az Ember tragédiájában. A magyar színésznő, műsorvezető a televízióban 2002-ben tűnt fel először, az RTL Klub Pasik című sorozatban, de szerepelt a TV2 Jóban rosszban című sorozatában is, ahol Andreát, a karrierista producert  alakította. Feltűnt a Valami Amerika című nagysikerű mozifilmben is. Ezt követően elvégezte a TV2 Akadémia szerkesztő-riporter-műsorvezető kurzusát.  2004-ben pedig leszerződött a Győri Nemzeti Színházhoz, ahol többek között játszott a Macska a forró bádogtetőn című darabban, a Razziában, a Bolond vasárnapban, és a Tizenkét dühös asszonyban, továbbá az Üvegcipőben és a Sógornők című darabokban. A színészkamara előtt 2007-ben szerzett diplomát. Műsorvezetői karrierje 2007-ben a Cool TV-ben indult, ahol először a csatorna délutáni sávjában műsorra tűzött, fiataloknak szóló magazinműsorát vezette, majd a Cool Night Extra című erotikus tartalmú éjszakai műsorvezetője lett. 2011. februárjában a TV2 vele indította el vasárnap délelőtti női magazinját, Talpig nő címmel. Ezt követően saját műsorgyártó céget alapított, és azóta producerként is jegyzi 2011. októberében indított, Tűsarok című  új női magazinműsorát. A műsor divattal, sikeres nők karrierjének bemutatásával, életmóddal foglalkozik, és immár 4. éve fut sikerrel a Tv2 vasárnap délelőtti sávjában, valamint reggelente a Tv2 Mokka című műsorában. Barbara nagyon szereti az állatokat, a macskákat is.
-Gyerek korodban is voltak macskáid?  
-Tudom, hogy egy macskákról szóló  magazinban nem túl népszerű ezzel a mondattal nyitni, de mindig is kutya párti voltam (nevet). Stella előtt egyetlen cicám volt csupán.
 -Hogy hívták az első saját macskádat és milyen volt ő?
-Stefinek kereszteltem el, egy fekete perzsa macska volt, izzó narancsszín szempárral. Igazi kedves, bújós, szabadságot szerető macska volt, nem volt szívünk kizárólag lakásban tartani, mivel akkoriban még a szüleimmel laktam, Cserépfaluban, nagy kertünk volt, ott kedvére kalandozhatott, és ismerkedhetett a többi falusi cicával. Ennek persze az lett a következménye, hogy az egész falut mi láttuk el szépséges kiscicákkal, mert abban az időben fel sem merült az ivartalanítás.
-Hogy hívják a mostani macskádat? Hogy van most?
-Stella szerelem volt első látásra. Ahogy említettem, engem is meglepett, amikor két kutya  tulajdonosaként Stella elragadta a szívemet. A kutyusokról épp le kellett mondanom, bármennyire szerettem volna, nem sikerült elég időt velük töltenem, a Nagyszüleim hatalmas kertjébe kerültek, ahol igazán boldogok. Viszont nagy űr maradt utánuk, úgy éreztem szeretnék egy társat, akinek pont jó vagyok a hektikus időbeosztásommal is. Egyik éjjel álmodtam egy macskáról. Miután meglehetősen erős az intuitív képességem, ezt jelnek tekintettem, úgy éreztem, van valahol egy macsek, aki csak rám vár, rá kell találnom. Így vetődtem el egy macska kiállításra, ahol hosszan elbeszélgettem a tenyésztőkkel. Stella  a személyiségével nyűgözött le, egyszerűen levett a lábamról. Pedig a Maine Coon-okra jellemzően nem volt valami kedves, sőt meglehetősen flegmán méregetett arra várva, hogy szólítják a versenyen. Szép eredményeket ért el fiatal kora ellenére, és nagyon ígéretes volt, később megtudtam, hogy vele reklámozták a kiállítást. A tenyésztő nem is akart megválni tőle, többször fel is hívta a figyelmemet, hogy Stella macerás teremtés, talán egy kisebb, kezesebb cicával jobban járnék.  De engem akkor már nem lehetett eltántorítani őnagyságától. Többször is ellátogattam a tenyésztőhöz, mindent tudni akartam, mindenre fel akartam készülni, hogy jó gazdi legyek. Stella még akkor is roppantul furán méregetett, amikor megérkezett az új otthonába. De onnan már minden gyorsan kialakult, és jelentem remek döntést hoztam, elképesztően erős kapocs és szimbiózis alakult ki köztünk. Rengeteget tanulok Tőle, bár gyakorlatilag az van itthon, amit Ő akar. (nevet). Mindketten megadjuk egymásnak a szabadságot, akkor jön, amikor simogatásra vágyik, én pedig megtanultam, hogy nem minden macskát lehet nyüstölni. Ha lehet ilyet mondani, rengeteg köztünk a hasonlóság, és nem csak külsőleg (a vörös haj-vörös bunda és a zöld szemek), hanem belsőleg is. Mindketten meglehetősen öntörvényűek, makacsak, önállóak  és szenvedélyesek vagyunk.
-Milyen vicces történetek estek meg vele?
-Sok vicces történetünk van természetesen, de ami mély nyomot hagyott, az az a szituáció volt, amikor betörtek hozzánk, míg én épp egy forgatáson voltam. A betörő nyitva hagyta a bejárati ajtót, Stella kiszökött, és leszaladt a szomszédomhoz, akinek addig nyávogott, míg ki nem nyitotta az ajtót. Ezután  követte a macskát a lakásig, majd mikor észrevette, hogy valami nem stimmel, hívta a rendőrséget. Stella ezt követően  heteken át járőrözött a lakásban, házőrzővé vált, a mai napig minden zajra ugrik és rohan. Fantasztikus társ, és roppantul intelligens. A barátaim néha nevetnek, hogy emberi tulajdonságokkal ruházom fel, ez biztosan más macska tulajdonosokkal is megesik. Azt hiszem ezt a különleges  kapcsolatot csak azok érthetik meg, akiknek macska társuk van, nekik nem szorul mindez magyarázatra.

Orosz Barbara műsorvezető

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu