Instagram
Németh Kristóf

Németh Kristóf Budapesten, 1975. november 5-én született. Az egyik legismertebb magyar színész, szinkronszínész, a Játékszín igazgatója. Először a Szomszédok c. teleregény 4. epizódjában szerepelt 12 évesen (majd később nagyobb korában többször is). Azután Szántó Erika rendezésében 1988-ban készült Gaudiopolis című filmben szerepelt 13 évesen. Gimnáziumi tanulmányainak idején játszott a Radnóti Színpadon. 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A Budapesti Kamaraszínház tagja. 2001 és 2006 között a gödöllői Művelődési Ház igazgatója volt. A Barátok közt című sorozatban Kertész Gézát alakítja. 2006 óta műsorvezető a Klubrádióban. Szerepelt az Érzékek iskolája, a Csinibaba, a Hippolyt, az Egy szoknya, egy nadrág, a Tibor vagyok, de hódítani akarok filmekben, a Családi kör, a Franzstadti varieté és a Millenniumi mesék TV filmekben. 2004-ben megkapta a Story Ötcsillag-díjat, az év színésze kategóriában. Kristóf állatszeretete közismert.
-Művész Úr, honnan ered az Ön legendás állatszeretete, volt-e esetleg kedvenc állata gyerekkorában?
-Úgy nőttem fel, egy budai családi házban, hogy saját cicánk és a lakásba bejáró, illetve lakásból kitiltott macskák mindig voltak. Mivel etettük őket, rövidesen a környék macskái odaszoktak, mintegy 10-12 macska. Rengeteget játszottam velük, jobban megvoltam velük, mint pl a lányok a babával vagy a más fiú a legóval. Ők voltak a játékostársaim, megtaláltam a jellemükre jellemző tulajdonságokat. Akkor tanultam meg, hogy a macskák rendkívül nagy önérzettel bírnak. A két legfontosabb gyerekkori macskám Pali és Aranka testvérpár voltak, akiket Dr Erős Pálról és Gróf Arankáról, az akkori Kékfény Tv műsor szereplőiről neveztünk el. A Pali cica apukámat a halálig kísérte el, pali előbb meghalt, ami apukámnak olyan trauma volt, mintha egy családtagot veszítette volna el. Ez nem tett jót apukámnak. A Fakó nevű cica pedig Pali és Aranka anyukája volt, a fő anya. Ő egyszer 2 évre eltűnt. Miután visszajött, ugyanolyan főnök lett, mint azelőtt, a régi rangját hamar visszaszerezte. Anyukámmal, ha ez szóba kerül, mindig azt mondjuk, hogy Fakó az emberi szóra hallgatott, amikor elment szülni, megbeszélte velünk, hogy hazahozhatja a kiscicáit a lakásba. Haza is hordta a cicákat a szájában, szép sorban. Amire még nagyon büszke vagyok, hogy 13 évesen beléptem HEROSZ-ba, azaz Hermann Ottó állatvédő szövetségbe, ahol tagsági igazolványom is volt. Őrült felelősség háziállatot tartani, a fontos az, hogy ne csak nekem, neki is jó legyen, ezért sokáig nem is volt háziállatom. Mindenkinek azt tanácsolom, mielőtt az első kisgyerekét tervezi: Mielőtt az ember családot alapít, növényeket, állatokat kell naponta ellátnia, majd utána jöhet a gyerek. Ez az én nagy alapigazságom.
-Milyen macskái voltak régebben?
-A volt feleségemmel Örökbe fogadtunk egy kiscicát, akit a Barátok közt TV filmsorozat forgatása közben találtunk, miután elütötte egy autó. Én vittem folyamatosan állatorvoshoz, 3-4 hónapig velem élt. Bár megtettem érte mindent, nem sokáig maradt velünk. Maci volt a neve, kisfiú, keverék cirmos volt, fél évet sem élt. A mai napig emlékszem, egyik forgatási szünetben hazaszaladtam, akkor láttam utoljára, estére meghalt. Ez annyira megviselt, hogy hosszú ideig újra nem volt macskám. Majd a feleségemmel Kecskemétről örökbe fogadtunk egy cicát. Ott túlszaporodtak, elhoztunk egy szép vézna, de agresszív kiscicát, egy kandúrt. Később sem lett kasztrálva, Bolhás volt a neve, mert ápolatlanul kaptuk meg. A cirmos igazi budapesti bérházi macska lett. Állandóan rosszalkodott, amikor lefeküdtünk aludni, körbelovagolta a lakást, éjszaka élő kiscica volt. Később, amikor a feleségem első gyerekünket várta, tanyán élő rokonainknak ajándékoztam el, ahol nagyon jól érzi magát most is.
-Most milyen macskái vannak?
-Most vagyunk annál a fázisnál, hogy a kis gyerekem már a halainkat nagyon szépen tudja gondozni és egyre inkább azt kérdezi, hogy mikor lesz macskánk. Rövidesen örökbe fogunk fogadni egy szép cicát...

Németh Kristóf

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu