Instagram
Nagy Feró

25 éve alakította meg az akkori idő egyik sztár rockzenekarát, a Beatrice-t, amellyel először 1988-ban jelentethettek meg dupla nagylemezt (Beatrice 1978-88). Közben folyamatosan játszottak, koncerteztek, járták az országot. Feró 1982-ben megalakította a Bikini-t, amelyen ugyancsak sikeres volt. A Bikini 1983-ban, 1984-ben és 1990-ben adott ki nagylemezt. Közben 1983-ban bemutatják az azóta is legendás Szörényi-Bródy szerzőpáros által megalkotott István, a király című rockoperát, ahol Laborc szerepét alakította. A darab nagyon sok előadást élt meg, többek között a Népstadionban, a Szegedi Szabadtéri Színpadon, a sitkei kápolnánál és más helyeken is sikerrel ment. 1986-ban feldolgozta a Hamletet dalmű formájában. A Rockszínházban 1985-ben a Hair című musicalben játszotta Berger szerepét. Láthattuk a Bacsó Péter rendezte Ki beszél itt szerelemről? című filmben, valamint a Céllövölde című filmben alakított egy rendőrnyomozót. 1992-ben mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Szörényi-Lezsák-Nemeskürty szerzők által megálmodott Atilla, az isten kardja című musicalt, ahol Önögészt, Atilla fővezérét alakította. 2002-ben kezdett el a Ruttkai Éva Színházban a Déri-Presszer-Adamis által már több színházban sikerre vitt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darabban, ahol a pokol angyalát játssza. Jövőre az ő ötletei alapján fogják bemutatni ugyanebben a színházban a Hamlet zenés feldolgozását. A Petőfi Rádióban 1988-tól ment 1996-ig a legendás Garázs, amiért állami kitüntetést kapott. Szerkesztette a Pannon Rádió keddi műsorát. Jelenleg a Másik Rádió 93.6 kereskedelmi rádiónál reggeli műsort vezet. Dolgozott hosszabb időt az ATV-nél, ahol beszélgetős műsorokat, riportokat készített, valamint egy popzenei műsort szerkesztett. Jelenleg a TV2-nél a Dalnokok ligája című sorozatban állandó zsűritag.
-Gyerekkorodban is voltak állataid?
-Általános iskolás koromban Kőbányán laktunk, ahol cicáim voltak. Cirmos, kendermagos cicák voltak. A kertes házunkban volt lehetőségem állatokat tartani, ezután sajnos lakótelepre költöztünk, ahol nem lehetett saját kedvencem. 1993-ban költöztünk ki Őrbottyánba, saját kertes házba, ahol újra volt lehetőségem állatokat tartani.
-Kutyát vagy macskát tartottatok először?
-Egy öreg kutyát megörököltem a házzal együtt, ő sajnos nem volt velünk sokáig. De már egy évvel a beköltözésünk után 5 cica szaladgált a házunkban. Ők kijáró cicák voltak, nem voltak elővigyázatosak, sajnos mindet elkapták a kutyák. Azóta erre nagyon ügyelek, a mostani macskám már szerencsére öt éve velünk van.
-Ki ő?
-Ő Iljics, a kandúr. Vörös házimacska, a mai napig sincs ivartalanítva. Úgy került hozzánk, hogy egyik nap egyszer csak nyávogásra lettem figyelmes a kertkapu irányából. Akkor még Iljics nagy fiatal, kb. két hetes cica volt. Kérdezgettem, hogy kié lehet, esetleg nem a közelben lakók közül volt valakinek hasas anyamacskája. De mivel nem került gazda, így befogadtuk. Nagyon megszerettük. Mivel nagyon szép csíkos vörös színe volt, elneveztem Vlagyimir Iljics Leninnek, amiből az Iljics maradt meg. Erre a nevére hallgat is. Szuper ellenálló kandúr, nagy harcos, egyszer túlélt egy kettős kutyatámadást is. A két kutya egyszerre kapta el, majdnem kétfelé tépték. Én szerencsére meghallottam a segítségkérő nyávogást, rögtön kiugrottam az ablakon keresztül és ráordítottam a kutyákra, Azok meg is ijedtek, és rögtön letették a cicánkat. Azonnal vittem az állatorvoshoz, úgy nézett ki, mint akit széttéptek. De túlélte. Ebből a támadásból viszont sokat tanult, azóta nagyon óvatos, nehezebben jön elő a hívó szóra, de mivel én mentettem meg, azt is tudja, ha én ott vagyok, akkor biztonságban van, mert a kutyáknál én vagyok az úr. Gyakran eltűnik 3-4 napra a cicák ivarzási időszakában, ilyenkor nem látjuk. A kisebbik fiam nagyon szereti Iljicset, a nagyobbik azóta nem olyan állatos, amióta több állatkatasztrófa történt nálunk, mint mondtam, már jó pár cicánk nem él. Annak ellenére, hogy egy nagy, 5-6 kilogrammos kandúr, nagyon nyugodtan viselkedik az emberekkel. Sokszor bejön a lakásba hozzánk. Aludni azonban a kertbe jár, a kecske ól fölötti szénakazalba alakítottam ki egy fekvőhelyet a macskák részére, ami télen is elég meleg. Volt már olyan is, hogy a kecskékkel aludt a nagy hidegben. Ez azért is kedvenc helye, mert a kecskék fejése után itt mindig szokott rögtön kóstolót kapni a friss kecsketejből. Inkább a baromfikat szereti, mint a konzervet vagy a száraz macskatápot.

Nagy Feró

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu