Instagram
Majsai-Nyilas Tünde művésznő

Majsai-Nyilas Tünde kétszeres Varsányi Irén-emlékgyűrűs és Vígszínház-díjas színművésznő és szinkronszínésznő. 1974. január 2-án született Székesfehérváron. Három testvére van. 1984-ben felvételizett az Állami Balettintézetbe, 4 évig járt oda, aztán 1988 őszén Moszkvába költözött a családdal. 1991 nyarán jött haza. 1992-ben felvételizett a Színművészeti Főiskolára, majd az Arany János Színházban volt stúdiós egy évig. 1993-ban szintén felvételizett a Színművészeti Főiskolára, és 1997-ben elvégezte. Jelenleg a Vígszínház tagja. Rengeteg sikerdarab szereplője, pl. A három testőr, Egy csók és más semmi, Hegedűs a háztetőn, Össztánc, Sok hűhó semmiért, A dzsungel könyve, stb. Filmekben is láthattuk  pl. Jadviga párnája, Paparazzi, Gondolj rám, Együtt, Konfesszió, stb. Éppen most fejezte be a német, Netflixes szuperprodukciót, a Barbárok című filmet. A művésznő kedvence Jenő, illetve Jenci. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a Középső-Ferencvárosi állatorvosi rendelőben.
-Gyerek korában is voltak cicái?
-Igen, az első cicám egy lakótelepi talált házimacska volt. Ágyba bújós cica volt, még a szüleim sem tudtak róla, mert bent aludt a hálószobámban, ezt nem nézték volna jó szemmel. Ő volt Fricike, aki életem első cicája volt és nagyon sokáig élt. Ő egy kandúr volt és nem is ivartalanítottuk.
-Utána is volt macskája?    
-Fricike után volt egy fekete macska párunk. A Két kicsi hód című indiánregény alapján Szédzsónak és Sepiánnak neveztük el őket, mint a testvéreket. Ők valóban egy testvérpár voltak. Ezután volt még egy Cinderella nevű cicánk is, akit egy olasz kempingben találtunk.
-Ezután Moszkvában töltött el három évet. Ott is volt cicája?
-Igen, ott három évet töltöttünk el, ott is volt cicánk, valamint egy skót juhászunk is.
-És most Jencike van Önnek. Tudatos volt, hogy árva macskát válasszanak?
-Igen, direkt az volt az elképzelés, hogy árva cicát fogadjunk örökbe. A Noé Állatotthon Egyesületből fogadtuk be. Kölyökkor után került hozzánk. Most már négy éves a cica ez a csíkos-cirmos kandúr, aki félvad, nem teljesen európai rövidszőrű cica. Ezt bizonyítani is tudjuk. Szerencsére kertes házban lakunk, így olyan élményei is vannak, amelyeket a bent macskák nem élveznek. Ő egy önfejű, magának való, de barátkozós cica. Cicapórázt vettünk, de ezt nem szereti, s macskahámra nagyon ellenkezik. Magabiztos, független.
-Milyen vicces történetek történtek vele?
-Ő egy nagy vadász. Egyszer azonban egy kis szarkát megfogott és a nagy vadászt két szarka megtámadta. Nagyon megijedt, bekéredzkedett a lakásba gyorsan, inába szállt a bátorság. Egyébként ő minket szeret, pedig szokták mondani, hogy a cica a házhoz ragaszkodik. De mi költöztünk, ő nem ragaszkodott a házhoz.

Majsai-Nyilas Tünde művésznő

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu