Instagram
Madár Veronika, a Jóban Rosszban TV-sorozat sztárja

Madár Veronika magyar színésznő Budapesten született a Bika jegyében, Mérleg aszcendenssel. Egyetemi diplomáit a Miskolci Egyetemen és a PPKE-BTK-n szerezte TV- és film, elektronikus sajt szakirányon, illetve német szakon. Középiskolai tanulmányait drámatagozaton végezte, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Számos ifjúsági műsorban feltűnt, ahol énekelt, szavalt, illetve történelmi kisfilmekben is szerepelt. Elvégezte a Fővárosi Pedagógiai Intézet idegenvezető-hostess szakát is, ahol felsőfokú szakképesítést szerzett. Sokáig énekelt egy vendéglátós zenekarban is. A zenés műfajokat kedveli. Mindig vonzódott az orientális dolgokhoz, és szabadidejében többek között hastáncol, kedveli a Közel-Kelet kultúráját, zenéjét, gasztronómiai remekeit. Érdekli a pszichológia, a filozófia, és a vallástörténet is. Az ezoterikus dolgokban is igyekszik fejleszteni tudását, képességeit. 2009-ben férjhez ment. Szerepel folyamatosan a kezdetektől a Jóban, Rosszban TV-sorozatban, ami meghozta neki az országos ismeretséget. Szerepelt még az István, király, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Pajzán históriák című előadásokban, valamint ő volt a Miss Internet Hungary&Cyberspace World háziasszonya és műsorvezetője. Nagyon szereti a macskákat, szívesen válaszolt kérdéseinkre.
-Kedves Művésznő: milyen színházakban és mely előadásokban láthatjuk mostanában? Milyen filmeket tervez és láthatjuk-e a TV-ben?
-Természetesen a Jóban, Rosszban című TV-sorozatban, ahol 2004. óta Galambos Gyöngyi szerepét játszom. Jelenleg az Éless-Szín-ben a Ma éjjel szabad vagyok című darabban alakítom majd Márta szerepét.
-Honnan ered az Ön legendás állatszeretete, volt-e esetleg kedvenc állata gyerekkorában?
-Soroksári lánynak vallom magam, kertes házban nőttem fel. Nagyon szerettem volna állatokat, de szüleim sokat dolgoztak én is folyton különórákon voltam, az állattartás pedig óriási felelősséggel jár. Sok szeretetet és törődést igényel minden házi kedvenc. Gyerekkoromban papagájom lehetett csak. Mindenkinek eldicsekedtem, hogy milyen hosszú életű az én Gyurikám. Csak később tudtam meg, hogy az első és a második madaram is elrepült, így amikor a III. György (a harmadik papagájom) meghalt, akkor már nem akartak hazudni szüleim. Volt a mókus is a kertünkben.
-Milyen macskái voltak régebben?
-Gimnáziumba jártam már, akkor kaptam, vagy inkább „választott ki magának” Szmöre, életem első cicája. Ő a Nils Holgersson mesében szereplő róka után kapta a nevét. Vörös színű európai rövidszőrű és abesszin macska keveréke volt. Pontosan 1995. március 21-én született, májusban hoztuk el, kandúr, majd „exkandúr” lett. Szmöre 18 éves korában hunyt el, hosszú ideig hű társunk volt. Hihetetlen intelligenciájú, emberszerető, ragaszkodó cica volt és valamiféle csodálatos kapocs volt közöttünk. Örökké szívemben él és tudom, hogy vár rám odaát.
-Most milyen macskái vannak és mi jellemző rájuk?
-Egy kis háromlábú európai rövidszőrű és bengáli keverék, nőstény cicám van, Luca a neve. Jelenleg lány, de ivartalanítva lesz, de ennek ellenére ördögi. A nevét a Lucaszékéről kapta, a teljes neve Karmavári Luca Nyomci, de csak Luca a hívóneve. Menhelyi macska volt, a Budaörsi Állatmenhelyről fogadtuk örökbe. Próbáljuk nevelni, temperamentumára inkább a bengáli a jellemző, külsejében inkább házimacsek természettel megáldott tüneményes és játékos babacica.. 2 hónapja lakik nálunk, ő is élvezni fogja a kertes házat, de még nem mehet ki, majd csak akkor, ha ivartalanítva lesz. Máris komoly udvarlói vannak, ezért nem engedjük ki az udvarba.
-Milyen vicces történeket estek meg a cicával?
-Anyukámnak van egy féltve őrzött pálmája, amire Luca mindig rámászott, majd Édesanyám egy magasabb állványra tette, ennek ellenére így is ráugrott. Mindig a földet akarja túrni. Meg egyébként labdagyilkos is, eddig 10 labdát tüntetett el, mondhatni nyomtalanul a házban. Igazi kis bűvész és már most „bezsönglőrködte” magát a szívünkbe.

Madár Veronika

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu