Instagram
Konta Barbara

A Barátok közt című szappanoperában ismerte meg Barbarát az ország, ahol 1998-tól 2002-ig Hoffer Eszter szerepét játszotta. Ezután műsorvezetőként TV2-nél a LazaC című ébresztőműsort vezette 2003 óta és most is ott láthatjuk. 2003 óta a Ruttkai Éva Színházban játszik a Doktor úr című zenés darabban, ahol Lenke szerepét alakította és láthatjuk még most is a Kaktusz virága című zenés darabban, ahol Antónia-t játssza. Fél éve szerepel a Charlie nénje című zenés vígjátékban, Kitty-t formálja meg. Az interjú elkészítése ideje alatt próbálják a Nyolc nő című bűnügyi krimit (a sikeres francia film alapján), ahol Cathrine szerepét fogja játszani. Első éves hallgató a Kodolányi János főiskolán, ahol angol-kommunikáció szakos. A Knézich állatorvosi rendelőben beszélgettünk.
-Gyerekkorodban is voltak már macskáid?
-Szüleimnél mindig volt cicám, két kishúgom is szerette őket. Kertes házban laktunk, volt vagy összesen négy cicánk egymás után. Életem első macskája Caca volt, aki kinti-benti, cirmos lány házimacska volt. Mivel nem volt ivartalanítva és erdő mellett, Budapest határában laktunk, ezért elkóborolt és sajnos nem is jött vissza már. A következő cicánk a Lupi volt, akit egy építkezésen találtunk fiatal korában. Fekete-fehér óriási kandúrmacska volt, sajnos ő sem volt velünk egy évnél tovább, mert elütötte az autó, mivel mindig elkóborolt. Utána Fruzsmi következett, aki szintén nem ivartalanított lánycica volt, ezért ő többször is fialt nálunk. A kiscicákat egy kivételével elajándékoztuk, de Szimbit megtartottuk. Ő már 6 éves herélt kandúr, a szüleimnél még mindig jó egészségnek örvend és jó barátságban van a labrador kutyánkkal, Maggie-vel. Anyukája, Fruzsmi sajnos már nincs velünk. Ugyanis szüleim elköltöztek és mivel a macskák inkább a helyhez kötődnek, így ő sem tudta feldolgozni a helyváltozást, ebbe belebetegedett szó szerint és nem lehetett megmenteni.
-Az új házatokban, Budaligeten is van macskád?
-Habár Szimbi teljesen kinti macskává vált, azért őt is látom minden nap. Már azért sem jöhetne be, mert az új macskánk egyedül uralja a lakást. 2001-ben került hozzánk Fifi, méghozzá a Barátok közt sorozat révén. A stúdióban, ahol nap mint nap forgattunk, találtak egy 2 hónapos fekete-fehér kandúrmacskát. Az egyik kollégám hazavitte, de már másnapra meggondolta magát, hogy az állattartás felelőséggel is jár, ezért visszahozta. Anyukám éppen meglátogatott a forgatás alatt és pont kiszúrta a szék alatt kuporgó házimacskát. Megsajnálta és örökbe fogadta.
-Úgy hallottam, hogy Fifi igazi családtag lett nálatok.
-Eleinte szerény cica volt, de fél év után kinyílt a csipája és rájött, hogy hízelgéssel mindent megkaphat. Most már fölöslegesen nem is hízelkedik, csak annál, akinél el is tud érni valamit. Tanulva az előző macskáink baleseteiből, őt már ivartalaníttattuk, de még ennek ellenére is verekedős. Kopog az ajtón, védi Szimbitől a területét. Óriási a rivalizálás, Fifi nem is engedi be Szimbit egyáltalán a lakásba. Külön helye van a kanapén, anyukámmal alszik egy ágyban.
-Milyen típusú cica ő?
-Óriási önbizalma van, szeret szerepelni. Amikor egy interjút vettek fel nálam, a kamerába állandóan belenézett, illegett-billegett előtte, szereplési láza volt. Szeret bújócskázni is, én elbújok a kanapé mögé, ő pedig megkeres. Imádja a labdákat, focizni is szoktunk. Kaparófája is van, de ennek ellenére a kanapén szereti élesíteni a karmait. Ilyenkor télen szinte egész nap a radiátoron fekszik, azon csodálkozom, hogy nem pörkölődik oda. Egyébként nagyon tiszta macska, sokat mosakszik, ha kintről jön be, letörli a lábát, csak évente egyszer szoktuk megfürdetni macskasamponnal. Ekkor sí kesztyűt használunk, mert gyűlöli a vizet.
-Mindent megtehet Fifi? Nem nőtt a fejetekre?
-Dehogynem, szó szerint a fejünkre nőtt. Válogatós, a legdrágább és legfinomabb tonhalas macskakonzerveket sem eszi meg, mert megteheti. Ugyanis anyukán képes, és csak miatta vásárol zúzát. Egyébként szinte mindig azt akarja megenni, amit mi eszünk, így pl. szereti a csokoládét, a sült krumplit és a pattogatott kukoricát. Természetesen játék közben nincs tekintettel a gazdáira, mindig tele vagyok karmolás-nyomokkal.

Konta Barbara

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu