Instagram
Kocsor Zsolt (Kozso)

Kozso, a népszerű zenész és producer, 1993-ban döntött úgy, hogy elég volt az inkognitóból, porondra lép egy saját projecttel. Dédelgetett álmát váltja valóra, s „Alvajárók” néven megalapít egy triót. A „Crazy Dance” minden elképzelhető magyar listán ott volt.  A korszak zárásaként-aranylemez koronázta az Alvajárók működését-Kozso kivált a projectből, és önálló működésbe kezdett. 1994. év márciusában megalakult az Ámokfutók. Kozso úgy nyilatkozott, hogy ez a név jobban tükrözi a hevületet, tombolást, és országjáró száguldozást, mint a nyugisabb Alvajárók. Ebben a felállásban 6 lemez jelent meg, egytől-egyig arany és platina korongok. És eljött 2002: Best of 500.000!! A lemez címe nem véletlen: Kozso több mint 500.000 lemez eladása után úgy döntött, itt az ideje annak, hogy a nagy kedvenceket csokorba gyűjtse-többek között: „Meghalok egy csókodért”, „Szomorú Szamuráj”, „Hold dala”, „Bújj mellém”, „Csak a csillagok”, „Ne sírj” stb. Kozso két új dallal szeretett volna köszönetet mondani a közönségnek, így a már ismert kedvencek mellett két kuriózum is szerepel az albumon. Az egyik ezek közül a „Legyen tiéd ez a nap” című felvétel, melyről tudni kell, hogy Kozso ezt a himnuszt a Speciális Olimpiai Bizottság kérésére készítette el. A felkérést nem véletlenül címezték Kozsonak, hiszen mindig is szívesen vett részt jótékonysági programokban. A másik új dal is kellemes meglepetés, melyben Kozso latinos temperamentuma is megmutatkozik, bizonyítva ezzel a szerző sokoldalúságát. Ez a lemez biztos, hogy nagy kedvence lesz a gyűjtőknek, ugyanakkor a slágerkedvelőknek is igazi csemege. Kozso mindezen felül önálló producerként is dolgozik, nevéhez az Ámokfutókon kívül több szupercsapat neve is fűződik: Bestiák, Shygys, Picasso Branch, Akt és most a legújabb siker várományos csapat: az All for Love Mindannyian a Kozsotól megszokott profizmussal tálalva és elkészítve. Kozso mindig is élt-halt a közönségért, rajongóiért. Ő mondta a kollégák nevében a beszédet Zámbó Jimmy búcsúztatásánál, nem véletlenül választották őt. Azt, tehát, hogy „nagy szíve van”-mindenki tudja. Valószínűleg éppen abból adódik, hogy az állatokat is imádja.
-Kiskorom óta mindig volt valamilyen állatom otthon, kutya, cica, tengerimalac és egy papagáj. Imádtam őket, rengeteget játszottam velük és még az is örömet okozott, amikor etetni kellett őket. Talán túlságosan is, ugyanis néha kicsit „túletettem” szegénykéket. Erre van is egy aranyos történetem: volt egy tündéri sziámi cicám, aki már rettentő kövér volt és egyszer csak eltűnt. A család persze váltig állította, hogy biztos én etettem túl és már óriási lelkiismeret-furdalás gyötört, mikor is egy hét után megjelent a cica, szájában egy kiscicával. Ezután még két csukott szemű kiscica került elő, ennivalóan aranyosak voltak. Végül is hála Istennek kiderült hát, hogy mégsem én voltam a ludas. Ma már sajnos nincs annyi időm rájuk, de most is van egy kutyusom: Jessy, ő egy fekete mopsz és egy tündéri cicám, aki szintén koromfekete: őt csak egyszerűen Cicának hívom. Ők az én kis „élettársaim”.
-Én úgy hallottam, hogy a cicus egy rajongótól került hozzád!
-Így van, Sződligeten lakom és a házamat egy több méter magas tömör fenyőfakerítés védi. Így a rajongóim többnyire bedobálnak ajándékokat a kerítésen. Nos, a kiscicát nem dobták be, a kapu előtt találtam egy papírdobozban. Befogadtam. Azóta Cica velünk van, Jassy-vel imádják egymást, mindenhova együtt mászkálnak. Nagyon mókásak együtt, ugyanis a cica ugyanakkora, mint a kutyus és mindkettő koromfekete. Jópofák!
-Ki az úr a házban?
-Ha hiszed, ha nem: Cica. Jessy ugyanis nagyon „szolgalélek” szót fogad és szinte a kölykeként kezeli Cicát. Cica pedig néha kicsit visszaél ezzel a szeretettel, nagyon uralkodó egyéniség. Kiköveteli az ételt, a simogatást, a törődést. Nyávogni ritkán szokott, de egy lépést nem lehet tenni tőle, ha ő akar valamit. Nem egyszer előfordult, hogy majdnem hasra estem miatta addig mászkált a lábam alatt. Dorombolni pedig valami eszméletlenül tud, sokszor simogatni sem kell ehhez, egyszerűen ül, néz a nagy szemeivel és berreg. Most, hogy már megnőtt látni, hogy valószínűleg nem házimacska, a farka ugyanis olyan, mint a perzsa macskáké és a mellényénél is egy kicsit hosszabb az átlagosnál. Olyan, mint egy kis fekete mókus.
-Az még nem derült ki, hogy fiú vagy lány Cica?
-Fiú. Igazi kandúr. Valószínűleg még nőni is fog, hiszen még egy éves sincs, szerintem hatalmas cica lesz. Nem mintha bánnám, nekem kifejezetten tetszenek a nagy kerek macskák.

Kocsor Zsolt (Kozso)

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu