Instagram
Király Linda

Linda 13 éves korában kezdett el klasszikus zenével foglalkozni az USA-ban egy zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult, később beleszeretett a Gospel és a könnyűzenei műfajba. 14 éves korában fellépett a New York-i Carnige Hall-ban. A szülők honvágya miatt 16 éves korában Magyarországra költözött. Anyukája, Szabó Gabi, a Cini és a Tinik zenekarban énekelt az 1970-es évek végén, apukája, Király Tamás pedig a Color és az Universal együttesekben dobolt és énekelt. Magyarországon felvették a Bartók konzervatóriumba és jelenleg Komlóssy Erzsébetnél tanul az Operaházban. Az első fellépései a Vígadóban és a Budai Parkszínpadon voltak (Dívák éjszakája), ezután a Vademberek című film betétdalát énekelte, utána a Szerelem utolsó vérig című nagy sikerű sorozat befejező darabjának főcímdalát énekelte, ami Presser Gábor szerzeménye. Ezután megjelent maxilemeze (Clubsong), amin Linda angolul énekel és a Pain magyarul rappel. Ezután énekelte el a TV2-ben nagy sikerrel futó Big Brother főcímdalát. Külföldön kapott egy produceri szerződést egy nagylemezre, amelyből már 5 dal elkészült. A Knézich állatorvosi rendelőbe édesanyjával, a szintén énekesnő Király Gabival érkezett a riport miatt.
Cicc…Macska Magazin: -Már gyerekkorodban is szeretted a macskákat, illetve voltak macskáid?
Király Linda: -Gyerekkoromban, az USA-ban mindig volt 2 kutyám. Imádom a kutyákat. 16 éves koromig allergiás voltam a macskaszőrre. Magyarországra költöztünk és befogadtunk egy pici talált cicát. Aki majdnem feketén érkezett, majd fürdetés után kiderült, hogy teljesen hófehér. Beleszerettem a cicákba, ugyanis miután gyakran megfürdettük a jövevényt, csökkent az allergiám. Vicces, hogy a macska nem volt megelégedve magával a fürdetés után, amíg vizes volt. Addig elbújt, amíg meg nem száradt a szép fehér szőre.
C. M. M.: -Ő az, aki azóta is a kedvenced?
K. L.: -Igen. Amikor megtaláltuk, még fiú volt. De azonban a lakásban mindenhova odapisilt, ezért anyukám elvitte állatorvoshoz, ahol ivartalanították. Ramszesznek neveztük el, mert először úgy gondoltuk, hogy van benne valami sziámi vér. Olyan hercegien viselkedik, vékony kecses macska. Amikor találtuk, kb. 2 hónapos volt, azóta is, 2 és fél éves korában velünk van. Nagyon barátságos, emberi, a vendégeinket nagyon szereti, akit kiszemel magának, ahhoz odamegy. Minket úgy vár otthon haza az ablakban, mint a kutyánk. Amikor valakinek bármi baja van a házban (rossz kedve van, beteg, stb.), odamegy az ajtajához, kopog a mancsával és befekszik az illető ágyára, hogy megvigasztalja. Addig marad vele, amíg az illetőt jó kedvre nem deríti. Amikor viszont idegenek vannak a házban, lecsalja őket az evőtányérjához, megmutatja nekik a faszekrényt (ahol a száraz macskaeledel van), valamint a hűtőszekrényt (ahol viszont a macskakonzervek vannak), és addig ül őt türelmesen, amíg a száraztáp és a konzerv megfelelő keverékét nem kapja meg. Ezt általában meg is szokta kapni. Ez idő alatt azonban nem nyávog, türelmesen kivárja a produkció végét (amíg megértik az óhaját).
C. M. M.: -Mondtad, hogy voltak és vannak kutyáid. Hogyan jönnek ki Ramszesszel a kutyusok?
K. L.: -Amikor tudják, hogy figyeljük őket, akkor produkálják egymást, pofozkodnak, látszólag veszekednek. Amint elfordulunk vagy azt hiszik, hogy elmentünk, összebújnak egymással, jó kedvűen játszanak és összességében jól elvannak együtt. Most két kutyám van, Ricsi, a 4 és fél éves skót juhász kan, valamint, Shy, a 4 és fél hónapos rottweiler szuka. Mivel Ricsi régen együtt van Ramszesszel, ők tényleg nagyon jól kijönnek, Shy azonban új a háznál, ő szeretne Ramszesszel barátkozni, de a cicám még fél a jövevénytől.
C. C. M: -Amikor külföldön vagy, ki vigyáz a kedvenceidre?
K. L.: -Egy hónapja jöttem haza Amerikából, ahol 1 és fél hónapot voltam kint. Az idő alatt szüleim viselték gondját két kutyámnak és macskámnak. Mindig megkérdeztem azonban telefonon, hogy jön ki az új kutyám, Shy Ricsivel és Ramszesszel. Szerencsére nem volt nagyobb baj. Nemsokára visszamegyek befejezni a nagylemezemet, ezért ez a feladat, a kedvenceim istápolása újra szüleimre vár.

Király Linda

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu