Instagram
Hátszegi Erika

Hátszegi Erika művésznő az Operettszínházban kezdte pályafutását, ahol 1985 óta szerepel. Az Állami Balettintézeti diploma után rögtön oda szerződött. A 25 év óta számos szerepben láthattuk: sokat utaztak a Cirkuszhercegnő, a Víz özvegy (müncheni vendégjáték is volt), a Marica grófnő, a Denevér, a Viktória, a Mosoly országa, a Csárdáskirálynő, stb. darabokkal. Jelenleg most a Csókos asszony című előadást próbálják, repertoáron van a Denevér, egy gálaműsor, a Marica grófnő, a Mágnás Miska, amely darabokban a tánckarban szerepel a művésznő. Mint több kollégája, ő is nagyon szereti az állatokat.
-Vidéki gyerek vagy?
-Nem, Budapesten születtem, régi, emeletes házban laktunk, szüleim nem engedtek állatot, csak hörcsögig jutottunk el. Az első macskák az életemben egy belvárosi lakásba érkeztek, még 1987-ben, amikor elköltöztem otthonról. Ők egy vörös és vörös csíkos testvérpár házimacska voltak, mind a kettő kandúr volt. Vadócka és Bandi volt a nevük. Ők csak a téli hidegben voltak benn a lakásban, amikor elnyúltak a meleg szobában. A nyári udvarlási időszakban sok verekedés volt, hol egy törött láb, hol egy törött farok miatt jártunk sűrűn állatorvoshoz. Onnan elköltöztünk egy panellakásba, a cicákat egy családi házba adtuk egy nénihez, hogy jobban érezzék magukat. A panellakásból elköltöztünk egy családi házba a X. kerületbe, ahol rögtön lett macskám, mert állatéhségem lett. Kutyánk is lett.
-Kik ők?
-Rögtön kaptunk egy bengáli-házi keverék, ivartalanított nőstény cicát, ő volt Mircus. A teknőccsíkos házimacskánk herélt volt, ő egy vörös perzsamacska keverék volt, ő volt Princ, ő sajnos már nincs velünk. Veleszületett szívbeteg volt, de 2 évesen elpusztult. Egy hamuszürke házi cica is hozzácsapódott, Netty, ő ivartalanított nőstény cica. Őrdi egy török angóramacska, fekete színű, herélt. Ő választott ki minket, mert a két régebbi cicákat kinn etettük, ő pedig bejárt lopkodni. Nyakörv volt rajta, ezért azt hittük, hogy gazdája van. Elkergettük, de mindig újra jött. Egyszer becsuktuk a konyhába, befogtuk. Amikor megnéztük közelebbről, láttuk, hogy sovány volt, csak a csontja volt a bunda alatt. Iszonyatos szeretetteljes, sok pluszt ad.
-Tudom, hogy több vicces történet is megtörtént a kedvenceitekkel…
-Vicces történetek, azok bőven vannak. Ördinek a lopkodás megmaradt fő tulajdonságnak, semmit nem lehet elől hagyni a konyhában, mindenbe belekóstol. Egyszer az Ördi egy libegő pontyszelettel érkezett haza, a szomszédból szerezte valahonnan. A kutyánk tányérjából is lopkod. A kutyák félnek is, hogy éhesek maradnak. Elmentünk egyszer a Petőfi csarnokba egy macskakiállításra. Egy kijövő hölgy kezében egy ugyanolyan török angóramacska volt, mint Ördi. A cica természetesen megtetszett a lányomnak. Az új jövevény herélt cica, ő lett a Mefisztó, a lányom macskája. Mefisztó gyorsan tanult a nagyobb hasonmásától, Örditől, ő is lopós lett, belevitte Ördi a rosszaságba. A kicsit megtanította, hogy kell lopni. Mind a kettő aranyos, levesz a lábamról. Ő úgy alszik, hogy kilóg a nyelve, ezt akár húzogatni is lehet, nem ébred fel. Mefisztó szelíd, sok szeretet ad, mindenkihez odamegy.

Hátszegi Erika

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu