Instagram
Fridel Fruzsina

A TV2-es Jóban, Rosszban című sorozat sztárja 1978. június 12-én született. Tanulmányait a Szlovák Két Tannyelvű Gimnáziumban (1992-1996), a Gór Nagy Mária Színitanodában (1996-1999, osztályfőnökei Pogány Judit és Nagy Sándor) végezte. Vizsgaszerepei a Júlia, Desdemona, Nyina, Grúse voltak. Egyéb tanulmányokat is folyatatott, pl. balett, néptánc, jazz-balett, hegedű, ének (Gencsi Sára művésznőnél). Szerepelt a Fiatalok Színházában (Molnár Ferenc: Liliom-Julika, rendezte: Pogány Judit), az Újreneszánsz Színházban (Christopher Hampton: Emberbarát-Liz, Feydeau: Aludj el!-Émilienne, Trömböczky Péter: Volt egyszer egy manöken-Ági, Trömböczky Péter: Halál a színházban-Brigitta), a Wágner és Vatta Társulatban (Elektrosokk, Anti Antigoné). A televízió hozta meg az országos ismertséget: Família Kft.-Luca (1998), Kisváros (1999), Jóban-rosszban (2004-től folyamatosan). Láthattuk A harag napja című filmben, divatbemutatókon, fotózásokon, sminkversenyeken, reklámszerepekben (Cora, Aquafresh, Melbrosia, Kapuvári sonka, Milli) és a TV2 óriásplakátján is. Budai otthonában férjével együtt szeretnek kedvencekkel élni.
-Hol nőttél fel? Volt kedvenc állatotok gyerekkorodban?
-Budapesten születtem, itt is nőttem fel, kivéve a nyári szüneteket. Azokat szinte minden évben Répáshután töltöttük, a Bükk-hegységben. Anyukám, mint geológus ott dolgozott és az egyben édesapám szülőfaluja. Az ottani nagymamámnak akkoriban voltak tyúkjai, nyulai, mindig volt macska is a ház körül, időnként kutya is. Az egyik macskára nagyon jól emlékszem. Jó nagy fekete nőstény macska volt, minden évben szült egy rakás kölyköt. Csak egyszerűen Nagycicának hívtuk. Itt Budapesten is volt macskánk, egy vörös kandúr. Neki meg Epi volt a neve, egy hosszú történetnek köszönhetően. A jelenlegi macskánkat, Ramszeszt a huszonkettedik születésnapomra kaptam a páromtól, aki azóta a férjem. Nagyon meglepődtem, mikor egy nyávogó dobozból kibújt egy kis, vézna, szürke macska. Azonnal beleszerettem. A nevet közösen adtuk neki, mert kiskorában nagyon nagy fülei voltak a fejéhez képest és igencsak hasonlított az egykori egyiptomi macskákra. Fajtáját tekintve orientális, de nem váltottuk ki a törzskönyvét, soha nem akartuk tenyészteni. Pedig lehet, hogy kellett volna, mert gyönyörű macska. Ha kint napozik a kertben, vagy a járdán, mindenki a csodájára jár. Nagyon sokan mondták már azt is, hogy ők nem szeretik a macskákat, de a Ramszi kivétel!
-Milyen Ramszesz? Milyenek a tulajdonságai?
-Kinti és benti macska is. Ha otthon vagyunk, akkor benti, ha dolgozunk, akkor kitesszük. Nem is tartunk almot a lakásban. Mivel kertes házban lakunk, mindig kint végzi a dolgát. Amíg nem volt ivartalanítva, elég kettős személyiség volt. Az emberekkel mindig nagyon barátságos volt, mindenkinek első találkozásnál az ölébe ült, ha szerette az illető a macskákat, ha nem. Viszont a macskák körében úgy négy-öt éves koráig ő volt a környék ura. Később azonban már egyre többször jött haza csúnya sebekkel, volt, hogy több napos eltűnés után és akkor javasolta az állatorvos, hogy ivartalanítsuk, ha szeretnénk, hogy sokáig éljen. Ilyenkor ugyanis mindenféle csúnya macskabetegségeket szedhet össze, ha be van oltva, ha nincs. Nem is gondolkoztunk sokáig, vittük és ivartalaníttattuk. Ramszesz mintha nem is vett volna észre semmit, annyira rutinműtét egy ilyen. Azóta kicsit megváltozott. Az emberekkel ugyanolyan barátkozó, viszont már nem csavarog, inkább kerüli a többi macskát. Télen nem növeszt akkora bundát, meg hájat, mint annak idején, szívesebben van a jó meleg lakásban. Van egy kutyánk is, Gleccser. Ő egy bolognese kutyus, tehát nagyjából egy súlycsoport, mint Ramszi. Nagyon jóban vannak, sokat bunyóznak játékból. Ha vendégek jönnek hozzánk, akkor mindig ez a kis viadal az est fénypontja.

Fridel Fruzsina

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu