Instagram
Debreczeni Zita

Zita 1981. január 6-án született Szolnokon. 1999-ben az érettségi után Szolnokon a Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskolában Marketing- és reklámmenedzseri végzettséget szerzett. Modellpályája során 1999-ben 18 évesen az iskola mellett beiratkozott egy szolnoki modelltanfolyamra. 2000-ben Abádszalókon Tisza-tó szépe I. helyezett lett, 2000-ben Pepsi-sziget szépe I. helyezett, 2000-ben Nyugat-magyarország szépe III. helyezett, 2001-ben Miss Universe döntős, 2001-ben Miss Balaton III. helyezett volt. A szépségversenyek jó ugródeszkának bizonyultak a modellpálya felé. Munkák külföldön: 2002. január-február: Törökország-Isztambul, 2002. március: Peru-Lima, 2002. június-szeptember: Thaiföld, Bangkok, 2002. november-december: Korea, Szöul, 2003: Jeles András-József és testvérei, 2005: Collector, kanadai filmsorozat. TV-s szereplések: Kísértés, 2008. január-március: Havazin (RTL Klub), 2008. március: Fókusz (RTL Klub), 2008. április: Vacsoracsata. Hobbyja a fotózás, werkfotókat és sajtóanyagokat készít. Nagyon szereti az állatokat.
-Hol nőttél fel? Volt kedvencállatotok gyerekkorodban?
-Szolnokon születtem és ott nőttem fel, kertes házban. Mindig volt valamilyen állatunk. Gyerekkoromban összegyűjtöttem a kóbor állatokat, pl. sündisznót is, de főleg a kutyákat és a macskákat. Most 3 nagy és 3 kölyökkutyánk van Szolnokon, de volt olyan időszak, hogy egyszerre 9 kutyánk volt. A macskák tekintetében érdekes, hogy mindig is a vörös cicákhoz vonzódtam. A házi cicákat szeretem, érdekes módon a szép cicákat, pl. perzsamacskákat nem. Én ezeket a rövidszőrű, eleven rosszcsontokat szeretem. Az első vörös cicám megszökött otthonról.
-A mostani macskád az első házi kedvenced Budapesten?
-Nem, először a fővárosban egy kistestű törpe-schnauzerem volt. De mivel sokat vagyok távol az otthonomtól, ezért úgy láttam, hogy jobb dolga lesz a kutyámnak, ha nem unatkozik otthon egyedül, hanem a szüleimnél a többi kutyával játszik, így a szüleimhez levittem. Macskám még soha nem volt, mióta Budapesten lakom.
-Hogyan került hozzád a mostani cica?
-Ennek egy nagyon szerencsés véletlen az oka. Mint mondtam, mindig is a vörös cicákhoz vonzódtam. Mint fotós, dolgoztam egy forgatáson és az egyik beszélgetés alatt szó volt egy macskáról, amelyet nem tudnak befogadni. Megkérdeztem, hogy milyen színű a cica. Mondták, hogy vörös. A szín miatt ez szerelem volt első látásra.
-Mi jellemző a cicára? Hogyan nevezted el?
-Amikor befogadtam, 4-5 hónapos volt, pici korától szeretettel a nyakamhoz bebújt, úgy aludt el. Ketchup herélt kandúr, most 1 év és egy hónapos. Az ivartalanítás után már nem jelölt, nyugodtabb lett. Olyan, mint egy kutya. Másik macskával még nem is találkozott. Mindig is nagyon rossz volt. Iszonyatosan eleven macska, rohangál, szereti, ha simogatják. Szinte mindig hozzámér vagy a páromhoz ér a lába. Reggel mindig felkelt, minden hajnalban negyed 5 és fél 5 között, ki kell engedni az erkélyre. Egyébként mindig a lakásban lakik, de ott mindenhol. Csak macskaalom van neki kitéve, macskakosara sincs is, úgysem maradna meg egy helyben, bárhol lehet a lakásban. Zimány Lindát nagyon szereti, mert Linda sokat vigyázott rá, amikor még együtt laktunk. Miután a barátomhoz, Kedves Ferenchez költöztem, a költözés nem okozott traumát neki, boldog, kiegyensúlyozott macska azóta is.
-Valamilyen rossz fát azért csak tett a tűzre egy ilyen eleven macska….
-Hát persze. Mivel Fecóhoz költöztem, a 2. emeleten lakunk a macskámmal. Egyszer csak kisétált az erkélyre, ahonnan kiesett a 2. emeletről és eltűnt. Az egész lakópark őt kereste 2 napig. Most pedig viszonylag hosszú ideig volt egyedül, mert a pekingi olimpiára nem vittük természetesen magunkkal. Ahogy hazajöttem Kínából, kiengedtem az erkélyre, majd gyorsan visszajött és egy gyíkot behozott a hálószobába, hogy megmutassa, mekkora vadász. Mindezek ellenére a világ legjobb dolga macskát tartani.

Debreczeni Zita

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu