Instagram
Darnót Renáta és Kiss Csaba

Darnót Renáta a Táncművészeti Főiskolán végzett, utána a Budapesti Operettszínházba szerződött, immár ötödik éve szerepel a balettkarban. Fontosabb előadásai voltak: Diótörő, Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mária főhadnagy, Dr Bőregér, Menyasszonytánc, Víg özvegy. Renáta párja, Kiss Csaba táncos Művészeti Szakközépiskolát végzett Pécset. Utána az Operettszínházhoz szerződött szintén, már 9 éve a társulat tagja. Fontosabb előadásai: Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mária főhadnagy, Dr Bőregér, Menyasszonytánc, Víg özvegy, Hotel Methol, Van, aki forrón szereti, Egy bolond százat csinál, Helló Dolly, Cigánybáró. Külföldi utakra mindketten rendszeresen járnak, pl. turnéztak Japánban, Hollandiában, USA-ban, Kanadában, Olaszországban, Németországban és Ázsia 8 országában, stb. Mindketten szeretik az állatokat. Ezzel kapcsolatban kérdeztük őket a Knézich állatorvosi rendelőben, ahová két macskájukkal járnak.
-Mindketten vidéki születésűek vagytok? Gyerekkorotokban voltak állatok körülöttetek?
-Mindketten vidékiek vagyunk, vagyis legalább a lelkünkben. Kutya, macska mindig is volt a ház körül. Disznó, csirke, kacsa, stb. volt a baromfiudvarban. Renátának a kutya a kedvenc állata, de mivel rengeteget dolgozunk és külföldi turnéink is vannak, egyszerűen nem akartunk egy állatot kínozni. Így logikus választás volt a macska, amelyik, főleg ha párban vannak, nélkülünk sem unatkozik.
-Mostani két macskátok voltak az első állatok Budapesten, miután felköltöztetek?
-Én a Haller utcába költöztem. Költözésünk után két évvel érkezett először Bagira, a fekete, herélt kandúr. Őt az újságban már bemutatott művésznőtől, Fischl Mónika operettprimadonna kolléganőmtől kaptam ajándékba. Ők már nem akartak a három macska mellé még egyet. Bagira jól eljátszott a két tengerimalacunkkal. Bagira után 9 hónappal érkezett hozzánk Tökmag, a vörös csíkos, szintén herélt kandúrmacska. Csaba édesanyjánál született Fonyódon Tökmag, 4 hónapos korában került fel hozzánk a fővárosba. A két macska jól és hamar összebarátkozott.
-Milyen jellemző tulajdonságaik vannak?
-Bagira megfontolt, az átlagon felüli a szeretetéhsége. Ő azonban nem bújik hozzánk, inkább nekünk kell könyörögni a szeretetéért. Érzékeny a lelkivilága és látványosan hálás a szeretetünkért. Mindig a lábunknál alszik az ágyon. Evésnél előreengedi a Tökmagot. Türelmesen megvárja a gazdája parancsszavát. Tökmag egy rendkívül bújós, szeretetigényes, izgága, élénk, féltékeny, türelmetlen macska. Ébredési idő előtt mindig felébreszt bennünket, úgy szoktuk mondani, hogy ő az ébresztő óra. Tökmag a fejünknél alszik. Szeret az ablakon kiugrálni, egyszer az állatorvosi rendelőbe kellett rohannunk egy ilyen baleset után. De szerencsére csak repedés volt a lábában és lehorzsolta az orrát. A két macska nagyon jól kiegészíti egymást, imádják egymást. De ez kell is, mert sokat nem tartózkodunk otthon. Amennyiben hosszabb időre el kell utaznunk, vagy a házban lakó barátnőm ad nekik enni vagy szüleimhez utaztatjuk le őket Herceghalomra. Ott két kutya és most már öt macska is van, ezek közül egy Tökmag testvére, szinte a hasonmása. Ő Garfield. Természetesen az öt macskával is jól eljátszanak.

Darnót Renáta és Kiss Csaba

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu