Instagram
Bock Attila (Márió, a harmonikás)

Márió egész gyerekkorát betöltő zenetanulás és zenélés a magán zeneiskolában folytatódott, ugyanis csak itt volt lehetősége harmónikát tanulni. Ezután tánczenei stúdióban folytatta a hangszeres képzést, majd rögtön zenekarban és szólistaként lépett fel. A 2001. év októberében csatlakozott a Dáridó csapatához, ami a TV-fellépések által meghozta az országos ismertséget és népszerűséget, illetve album kiadására is nyílt lehetősége (Márió, a harmónikás címmel megjelent album megjelenése véletlenül egybe estett a TV2 születésnapjával, így ekkoriban a csatorna nézettsége nagyon magas volt). A 2002. év végén fejeződött be a Dáridó, Lajcsi és csapata átköltözött a TV1-re, ez már egy új siker kezdete (a vasárnap esti műsort Szuperbulinak keresztelték el). Ezzel a műsorral is járják az országot, vannak roadshow-k is és közben megjelent Márió második albuma, Hol a szerelem? címmel. Jelenleg is az országot járja, zenél, szerepel és készül a harmadik albumára. Ami siker várományos, ugyanis eddig az első két albumból 180.000 db fogyott országszerte. A Kisapátiban fekvő kertes háza ideális és nyugodt környezetet nyújt kedvencei számára.
-Vidéki gyerek vagy. Voltak a ház körül már gyerekkorodban is kutyák és macskák?
-Mivel Tapolcán emeletes házban nőttem fel, sajnos csak szerettem volna nagyobb állatokat. Papagájom, halaim, aranyhörcsögöm volt, de kutyám és macskám akkor még nem. 2000-ben költöztem Kisapátiba, ahol a kertes házban már végre volt lehetőségem macskát tartani.
-Úgy hallottam, hogy érdekes története van a cicádnak.
-2002-ben Dáridó fellépésből értem haza egy hajnalban, 2 óra alvás után másnap reggel már indultunk is tovább a következő fellépésre. Amikor a kollégámat Tapolcára vittem haza és az autómmal megálltam a háza előtt, nyávogást hallottam. Az autóm alá néztem és megpillantottam egy lesoványodott és piszkos kiscicát. Megsajnáltuk és a kollégám hazavitte, de másnapra meggondolta magát és azt mondta nekem, hogy nálam jobb helye lesz a kertes házban. Így került hozzám Vakarcs, a most 1 éves kandúrcica. Vörös-fehér csíkos házimacska, ő a ház egyik legfontosabb lakója, tulajdonképpen bárhová bemehet. A kosara a teraszon van, de a kedvenc helye a ház pincéjében lévő stúdióm, ahol számára nagyon kellemes hőmérséklet van. A környéken lévő kandúrokkal állandó harcban van, főleg a macskák ivarzási idejében.
-Milyen természetű, történt-e már vele valamilyen jópofa történet?
-Vakarcs nagyon játékos, hálás, emberközeli macska. Ugyanis kb. 3 hetes volt, amikor befogadtuk és megmentettük ezáltal. Ezt ő tudja és emlékezik is rá, örökké hálás marad nekünk. Amikor vendég jön hozzánk, az idegenekkel is igen barátságosan viselkedik. Van azonban égy érdekes és furcsa szokása. Szeret mindenkit megijeszteni, elbújik a fa vagy bokor mögé és kiugrik az áldozat elé, aki majdnem szívinfarktust kap az meghökkenéstől. Én már ismerem ezt a szokását, látom, amikor elbújik, figyelek is rá, de egyszer nagyon elgondolkozva mentem a kertemben és engem is nagyon megijesztett. Csak egyszer tűnt el két napra, a szomszéd pincéjébe ment le, mert kíváncsi volt. A szomszédok nem vették észre és bezárták a pinceajtót. Csak két nap után mentek le a pincébe, Vakarcs ijedten menekült hanyatt-homlok haza. Rohant át hozzám és enni kért, farkaséhesen mindent megevett, kétnapi adagjánál is többet. Egyébként válogatós, mint a macskák általában, egy-egy tápféleséget meg is szokott unni egy idő után. Most egy ki
csit sovány is, az a gondom, hogy nem tudok neki a fogára való tápot választani.

Bock Attila (Márió, a harmonikás)

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu