Instagram
Balázs Klári és Korda György

Korda György 1958. óta énekel, Vécsey Ernő tanítványa volt, jelenleg feleségével, Balázs Klárival szerepel duóban, aki korábban zenekarának vokalistája volt. 22 éve énekeltek először együtt, az Erkel Színházban, ahol amerikai fellépések után koncertezett Korda György. Pályafutása sikerességéről mindent elmond az a tény, hogy minden lemeze aranylemez lett és már 1990-ben gyémántlemezt kapott a kétmilliomodik eladott lemez után. Nehéz egy ilyen hosszú pályafutásból kiragadni néhány sikert, de mindenki ismeri „a Nézz rám és énekeljünk, a Nem hozol több rózsát, az Éljen a mama, a Válassz ki egy csillagot, stb.” című dalt. A népszerű énekes házaspárt régóta barátság fűzi a kutyákhoz és a macskákhoz. Eddigi és jelenlegi kedvenceikről kérdeztük őket.
Cicc…Macska Magazin:-Gyerekkorból hozták magukkal az állatok szeretetét?
Klári:-20 évig éltem vidéken, egész gyermekkoromat ott töltöttem, természetesen voltak macskáink is. Legszívesebben Micire emlékszem vissza, nagyon sok időt töltött velünk, 20 évig volt a hű társunk, már élete végére az összes foga kihullott.
György:-Én férfiasan bevallom, hogy a kiskoromban megkergettem a macskákat, Klárival történő találkozásom előtt csak a kutyákat szerettem. Budapesti gyerek vagyok, mindig volt kutyánk gyerekkorunkban.
Cicc…Macska Magazin:-Milyen állataik voltak azóta, hogy egymásra találtak?
-György: Először kutyáink voltak, volt nápolyi masztifunk, keverék kutyánk és németjuhászunk, de voltak macskáink is. Érdekes a története annak, ahogy az első macskánk ránk talált. Éppen akkor hagytak ott elaltattatni egy kicsi cicát az állatorvosunknál, amikor a kutyánkat operáltattuk. Ezt nem engedhettük meg, kifizettük és hazavittük szegényt. Nagyon gyenge volt, tejjel erősítettük fel, Cirmi lett a neve, mert a feleségem arcát mindig simogatta. Miután kiheréltettük, nyugodtabb lett a természete, szép napokat töltött el velünk, de csak 10 évig élt sajnos. Talán ő volt a leggyengébb az alomból.
Cicc…Macska Magazin:-Úgy tudom, azért most is van cicájuk.
Klári:-Természetesen, én imádom a macskákat és ezt a szeretetet ma már átragasztottam a férjemre is. Mivel más is tudja, hogy állatszeretők vagyunk, a Korda Villába rendszeresen betettek gazdátlan macskákat. Ezeknek általában találtunk gazdát, de egy még szerencsére most is velünk van. Ő egy cirmos házimacska. A Mózes nevet kapta, mégpedig azért, mert megtalálása napján zsidó ünnep volt, ezért a szállodánkban tartózkodó ausztrál társaság Mózesre keresztelte.
Cicc…Macska Magazin:-Hogyan jön ki Mózes a kutyákkal?
-György:-Nagyon jókat játszanak, jó barátságban vannak. Pl. ő vigyázott az operált kutyánkra a műtét után. Mózes egyébként egy nagyon karakteres herélt kandúr, csak akkor lehet simogatni vagy ölbe venni, ha jó kedve van. Ha alszik, nem lehet zavarni, felénk nyúl ilyenkor, mintha azt mondaná, hogy hagyjál békén. De a szeretetét mindig kimutatja.
Cicc…Macska Magazin:-Kijáró cica Mózes?
Klári:-Mi az hogy! Nagy vadász, hozott is egyszer egy egeret nekünk a reggeli fogásból. Mi megcsodáltuk a zsákmányt, megdicsértük az ügyes vadászt, de az egeret elengedtük a kertbe, talán aznap meg is sértődött a macskánk. Nagyon jól érzi magát itt Törökbálinton és a környéken. De a lakás is az élettere nagyon fontos része természetesen, sokszor tigrisként védi a területét.
Cicc…Macska Magazin:-Kívánom a Cicc…Macska Magazin nevében, hogy jó egészségben, hosszan éljenek együtt gazdák és kedvencek.
Klári és György:-Köszönjük!

Balázs Klári és Korda György

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu