Instagram
Árpa Attila

Ő volt a Heti Hetes, a Mónika Show, az Új Gálvölgyi Show, a Való Világ, a Kész átverés és a Buzera TV műsorok, valamint az Argó és az Európa expressz című mozifilmek producere. Az Argó című filmnek a rendezője is volt, szerepelt a Hyppolit című mozifilm újrafeldolgozásában. Jelenleg animációs filmet készít és romantikus thrillert forgat. A Budapesti farkasok amerikai futballcsapat játékosa és managere. Nagykovácsiban lévő házuk ideális otthon macskái számára.
-Mindig volt állatod?
-Mindig. Németországban és Magyarországon is volt macskám és kutyám is. Az első állatom egy nyúl volt, egyéves koromban kaptam. Mindig volt valami állat a családban. A legfontosabb az, hogy mindig úgy jutottunk állatokhoz, hogy örökbe fogadtuk őket. Az egyik kedvenc macskámat a müncheni Angol kertben találtam, egy fajtatiszta karthauzi macska volt.
-Vittél haza gyerekként utcán talált állatokat?
-Nem csak kiskoromban, ez a mai napig tart. Volt például két macskám, Jessy és James, akrobata cirmos cicák. Őket is az utcán találtam.
-Jelenleg hány macskád van?
-Most egy keverék és Maine Coon cicám van. A Maine Coon macskának érdekes a története. Annak ellenére, hogy én mindig is tartottam a tenyésztőktől és állatkereskedőktől, pl. a cirkuszt egyenesen utálom, ő tenyésztőtől való. Egy család most kezdte el a Maine Coon macskák tenyésztését. Tőlük vásárolta a feleségem, a feleségemtől pedig én kaptam karácsonyi ajándékként 2004-ben. Ő egy herélt cica, szép hosszú neve van, San Francisco de La Vega a tenyésztői neve és így is nevezzük. Egyébként röviden a Frisco névre is hallgat. Ő egy különleges macsek, lusta és lomha. Nincs nála egy elegáns mozdulat sem, ha a nagy testével próbál szaladni. Ő a hagyjatok békén macska. A La Vega a mosómedve spanyol neve, talán innen kapta  a nevét, ugyanis amikor fut, az leginkább egy kövér mosómedvére hasonlít. Ő a Garfield tökéletes megtestesítője. A képregény szerint ugyanis Garfield lusta, leszarja világot (kivéve, ha a kajáról van szó), néha egy kicsit gonosz is. Jól megvannak a másik macskámmal, néha bunyóznak játékból.
-A társára mi jellemző?
-A másik egy keverék macska, leginkább európai rövidszőrű. A neve pórias származása és külseje miatt Paraszt. Ő egy fekete, herélt, másfél éves macska. A Budapesti Farkasok edzője volt a szülőpár gazdája, a kismacskát itt is a feleségem szerette meg. Nagyon gyors, klasszikusan makacs, kitartó, mindenre felmászó és mindenre kíváncsi cica. Otthon szétszedi a dolgokat. Egy szóval ő a Maine Coon ellentéte, ő a fedezzük fel a világot macska.
-Mit jelent számodra, hogy társad egy állat?
-Olyan, mint egy barát, csak beszélni nem tud. De nagyjából megérzi, mi bajom van, követ, vigyáz rám... Nem véletlen, hogy a kutya, bár sokkal erősebb, mint az ember, játék közben soha nem harap meg. Szóval ugyanolyan, mint egy ember, csak nincs hüvelykujja, ami kizár pár dolgot, például a számítógépes játékokat meg a biliárdot. De ugyanúgy lehet vele poénból verekedni, versenyt futni. Egy kutyának vagy egy macskának nem igazán vannak olyan reakciói, amivel meg tudna lepni. Mióta az eszemet tudom, mindig volt kutyánk, macskánk vagy más állatunk. Nem is tudom, mit kellene egy macskának tennie, hogy meglepődjek rajta. Talán ha beszélni kezdene...

Árpa Attila

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu