Instagram
Kovács Zsuzsa és Szörényi Örs kedvence Sammy, a szamojéd

Kovács Zsuzsa színész szülők gyermeke volt, gyerekkorában balettozott és zongorázott. Első sikerei a Szegedi Nemzeti Színházban voltak, ahol játszott a Csárdáskirálynőben, a My Fair Lady-ben, az Irma te édes és sok más musicalben, valamint prózai szerepei is voltak. Csaknem 7 évet töltött el itt. 1968-tól pedig a Fővárosi Operettszínház tagja, szerepelt a Péntek Rézi, a Csárdáskirálynő, a Muzsika hangja, a Hegedűs a háztetőn, a Mágnás Miska, az Ének az esőben, az Ez fantasztikus, stb. musicalben. Sok külföldi fellépésen is részt vehetett, így járt USA-ban, Ausztráliában, Japánban és Európa számos országában. Közben szinkronizált a TV-ben, szerepelt a Cerkovitz Béla életéről szóló sorozatban, a Sybill című filmben, valamint rengeteg zenés showműsorban (Bongó, Kulcs, Szeszélyes évszakok). Vendégszereplései során láthattuk a Thália Színházban (Anni), valamint a Ruttkay Éva Színházban (Régi nyár). A művésznő fia, Szörényi Örs 1971-ben születetett, szinte természetes volt, hogy csinálni fog valamit, ami zenével kapcsolatos (Első Emelet együttes, szólóalbum). Régebben német juhászkutyájuk volt, de 8 éve Örs szamojédot választott. Őt behívták katonának, majd később megházasodott, elköltözött, így a kutyus Kovács Zsuzsa művésznőnél maradt, de ő ezt nem bánta meg, mert imádja és Sammy is nagyon jól érzi magát a budai kertes házban. A Knézich állatorvosi rendelőben beszélgettünk.
-Hogyan viselkedik Sammy otthon?
-Sammy egészséges, jó kedélyű kutya. Miután Örs fiam leszerelt a katonaságtól, egyszerűen a nyakába ugrott a kutya, mikor először hazaérkezett a fiam. A mai napig is megtartotta ezt a jó szokását, mindenkinek a nyakába ugrik, ezért sem hiszik el, hogy nyolc éves, mindenki kölyökkutyának véli. Fiatal korában került hozzánk, abszolút emberbaráttá és emberszeretővé vált. Kicsit ugyan szószátyár, vagyis sokat ugat, de gond nélkül be tudom zárni a próbáim idejére, vagyis egyedül lehet hagyni. Egyszer hagytam csak ennél hosszabb időre egyedül, aranyos volt utána, mikor megjöttem, a szájába hozta a tányérját, ezzel mutatta, hogy éhes.
-Milyen gyakran mennek sétálni?
-Sammy nem fedezett, most már nem is fog, bár voltak már nála kutyalányok és a séták alatt is találkozott más kutyákkal. Az utcára gyakran nem visszük, mert a nagy kert minden zuga rendelkezésére áll mindig.
-Hogy bírja a meleget, szokott-e fürdeni?
Fürödni sem szokott, bár szerintem élvezné, mert kis korában a locsolót bekapcsolva hagytam és egy idő után megpillantottam egy mozgó sárgomolyagot. Természetesen Sammy volt az, dagonyázás után. Az biztos, hogy jobban szereti a hideget, vagy legalábbis az átmeneti időjárást, mint a forró nyári napokat. A csúcshőmérsékleti napokon csak liheg és igyekszik árnyékos helyekre behúzódni pl. a házba.
-Volt-e valami érdekes történet, ami vele kapcsolatos, el szokott-e pl. menni fellépésre Sammy?
-Nemrégen Állatvédelmi napon vettem részt, minden színész és énekes hozta magával természetesen a kedvencét is. Mielőtt színpadra álltam, kikötöttem Sammyt egy fához a jó időben. De ő is szerepelni akart, elkezdett ugatni és vonyítani, valamint leszedte magáról a kötést. Így mire végeztem, a nézők már nem engem, hanem őt nézték, mindenki nagyon élvezte. Egyszóval ideális társam.

Kovács Zsuzsa

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu