Instagram
2020. évi események

A 2020. év.

 

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat, amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

- A 2020. évi közérdekű tevékenység (2020. 4. 1.-2020. 12. 31.) ellátásának támogatására kapott pénzből a pályázatunkban megjelölt célokat valósítottuk meg: Köztisztaság (ingyenes kutyapiszok gyűjtőzacskó osztás), közegészségügy (állatról emberre terjedő betegségek terjedésének megállítása), kutyatartók tájékoztatása a kulturált kutyatartás érdekében, rászoruló kutyatartók segítése a Ferencvárosban, Budapest IX. kerületében. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (pl. az egyesület fenntartása, székhely fenntartása, szállítás, kommunikáció, stb.) más forrásból fedeztük.

- Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes kutyaürülék-gyűjtőzacskókat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A kutyaürülék-gyűjtőzacskókat a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete ingyenesen osztotta ki a kutyatartók részére, személyesen és postai úton is.

- Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Fontos volt a szervezetünk honlapjának (www.drhorvathdavid.hu/fkecsz) kiegészítése, internetes (Google AdWords) kampány a kulturált kutyatartás érdekében, valamint szervezetünk széles körben történő megismerése érdekében. Erre a munkára a Székely-Sprint Kft.-t választottuk ki, aki jó pár ilyen jellegű honlapot átalakított, kiegészített és bővített már és jó pár ilyen internetes kampányt végez. Különösen fontos volt ez a tevékenység a rossz járványhelyzetben.

- A kutyatulajdonosok részére szóló tájékoztató szórólapokat és leveleket magunk nyomtattuk ki, ehhez A/4 papírt, borítékot és lézer tonert vásároltunk. Ezeket postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

- Az elnyert összeg mindössze 20%-át tudtuk csak működési költségekre (egyesület könyvelése, honlap fenntartás) és eszközbeszerzésre (mikrochip megvétele) használni.

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk a 2020. évben (2020. 4. 1.-2020. 12. 31.) sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.

Szeptember 29-én egyesületünk képviseltette magát a Ferencvárosi Civil Kerekasztal rendezvényen. Itt volt többek között Baranyi Krisztina, polgármester, Döme Zsuzsanna, alpolgármester, Babinszki Péter, alpolgármesteri főmunkatárs és számos már kerületi civil szervezet képviselője is.

Októberben Kiss Gabriella képzőművész, a Drága Kincsem elnevezésű projekt ötletgazdája megkereste a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetét, hogy működjenek együtt a ferencvárosi képzőművészeti projektjükben, amelynek a központi témája a házi kedvencek. Megállapodtunk az együttműködésben.

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu