Instagram
2018. évi események

A 2018. év.

 

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat, amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

-A közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását, kutyakaki gyűjtőzacskók, gyűjtőedények gyártását és osztását finanszíroztuk főleg, a médiakampány fő elemei a szórólapok és kutyaürülék-gyűjtőzacskók megtervezése, megszerkesztése, legyártása, vágása, csomagolása és osztása voltak, valamint folytattunk online kampányt is. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (pl. az egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük.

-Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó szórólapokat, a kutyaürülék-gyűjtőzacskókat, gyűjtőedényeket, amiket a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. és a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete osztott ki a kutyatartók részére, személyesen és postai úton is.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Fontos volt a szervezetünk honlapjának (www.drhorvathdavid.hu/fkecsz) újratervezés, internetes (Google AdWords) kampány a kulturált kutyatartás érdekében, valamint szervezetünk széles körben történő megismerése érdekében. Ebben az évben újra terveztettük és szerkesztettük a kutyatulajdonosok részére szóló kiadványokat, szórólapokat, tájékoztatókat és leveleket. A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

-Egyik legfontosabb tevékenységünk volt a civil szervezetünk szórólapjának és gyűjtőzacskójának teljes újratervezése, elkészítése és ennek komplett megvalósítása. Ez azt jelentette, hogy újra átgondoltuk eddigi tevékenységeinket (a 2001. évtől a 2018. évig terjedő, azaz több, mint másfél évtized alatti eredményeinket összegeztük és fogalmaztuk meg), bescanneltettünk rengeteg ábrát és logót, megterveztettük egyesületünk grafikáját, a szövegekhez képeket helyeztünk, újrafogalmaztuk az általános tájékoztatókat, a belépési nyilatkozatunkat, az alapadatokat és az egészet egy új, nagyon tetszetős grafikai formában valósítottuk meg. Az új gyűjtőzacskóra rákerült a Ferencváros címre és az Otthon, Város Ferencváros szlogen is. A zacskó és a szórólap színe zöld lett, hogy ezzel is reprezentáljuk a környezetet és a Ferencvárosi kerületet is.
Erre a grafikai tervezésre és munkára Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft-t választottuk ki, amely jó pár ilyen jellegű szórólapot és ábrát tervezett és kivitelezett már. A Vállalkozó grafikai tervezési szolgáltatást nyújtott a Megrendelő számára. További feladatai voltak még logók, ábrák és címerek szkennelése, színkorrekciója, élesítése, optimalizálása, stb., a kutyakaki gyűjtőzacskók, a gyűjtőedények és szórólapok gyártása.

-Az elnyert összeg mindössze 20%-át tudtuk csak működési költségekre (egyesület könyvelése, honlap fenntartás) és eszközbeszerzésre (mikrochip és printer toner megvétele) használni.
Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk a 2018. évben sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.

Január 15-én egyesületünk képviseltette magát a Ferencváros Újévi koncertjén, amit a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában tartottak. Felléptek a MÁV Szimfonikusok (Csurgó Tamás) és Horti Lilla. Itt volt Dr. Bácskai János, Kállay Gáborné, Dr. Kállay Miklós, Illyés Miklós, Dr. Kulpinszky Eleonóra, Pál Tibor, Szűcs Balázs, Bucsai Tímea, Mészáros László, Oláh Lívia, Hagymási Zoltán, Dr. Kovács József, Takács Tibor és Kopeczky Lajos is.

November 30-án részt vettünk a CIVIL INFO-NEA 2019 rendezvényen, amit a Háló Közösségi és Kulturális Központban tartottak. Előadást tartott Bálint Eszter Vanda, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony, Nagy Zoltán, Szalay-Bobrovniczky Vince, Dr. Kecskés Péter, Furka Ágnes és Dr. Thuróczy György is.

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu