Instagram
2016. évi események

A 2016. év.

 

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat (Köztisztaság (ingyenes kutyapiszok gyűjtőzacskó osztás), kutyatartók tájékoztatása a kulturált kutyatartás érdekében a Ferencvárosban, Budapest IX. kerületében című pályázati program), amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

-A 2016. évi közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását, kutyakaki gyűjtőzacskó gyártását és osztását finanszíroztuk, a médiakampány fő elemei a Google kampány, szórólapok és kutyaürülék-gyűjtőzacskók legyártása és osztása voltak. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (pl. az egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük.

-A Ferencvárosi Önkormányzat állategészségügyi feladataiban történő részvétel és szaktanácsadás
-Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat, amiket a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. és a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete osztott ki a kutyatartók részére, személyesen és postai úton is.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Google kampányt végeztünk az egyesület népszerűsítése érdekében. A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.

Január 15-én részt vettünk Dr Benkó Sándor örökös tiszteletbeli elnökünk temetésén, amelyre a Farkasréti temetőben került sor. Tiszteletét tette többek közt Balicza Iván, Valnicsek Gyula, Nagy Jenő, Berki Tamás, Dr Hiller István, Habsburg György, ifj. Knézy Jenő, Nyertes Zsuzsa, Ungár István, Orbán József, Benkő László, Keresztes Tibor Cintula, Lezsák Sándor, Prőhle Gergely, Láng Zsolt, Tolcsvay Béla, Kovács László, Nagy Iván, Gáspár Pál, Szalóky Béla, Csikós Miklós, Kovacsevics Gábor, Kocsándi Miklós is.

Április 6-án részt vettük a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Civil Nap rendezvényen a kerületi Házasságkötő teremben. Itt volt többek között Dr. Kelemen Miklós, Dr. Tillmann-Borók Andrea, Gyenes Szilvia, Nagy Attila, Dr. Farkas Gabriella és Dr. Tóth Lászlóné is mások mellett.

Szintén áprilisban részt vettünk a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság rendkívüli ülésén, amit a Ferencvárosi Önkormányzat tanácstermében tartottak. Itt volt többek között Görgényi Máté, Sajó Ákos, Dr. Bácskai János polgármester és Dr. Szabó József Zoltán jegyző is.

Június 3-án adták át a Ferencváros környezet- és természetvédelméért végzett munkásságot elismerő „Ferencváros Schmidt Egon-díja”-t a Polgármesteri Hivatalban, melyet ez évben a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete kapott meg.
A Környezetvédelmi Világnap alkalmával átadásra kerülő díj azon magánszemélyeknek, szervezetnek, közösségnek adományozható, aki vagy amely a Ferencváros környezet- és természetvédelme érdekében munkásságával Ferencváros fejlődéséért maradandót alkot.
A tavaly „Ferencváros Környezet- és Természetvédelméért” néven alapított díjat elsőként Schmidt Egon, kerületünkben élő és alkotó Kossuth-díjas ornitológus, író vehette át. Az akkori átadón Dr. Bácskai János engedélyt kért Schmidt Egontól arra, hogy a 2016. évtől a díjat róla nevezhessék el, amibe a kitüntetett beleegyezett. Az ily módon „Ferencváros Schmidt Egon-díjá”-vá avanzsált elismerést idén a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete érdemelte ki.
Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a névadót, valamint a díjazott szervezet képviselőit, amely méltán érdemelte ki az elismerést, hisz azért tevékenykedik, hogy a társadalom „kutyás” és „nem kutyás” részeinek együttélését kulturált körülmények között, a lehető legkevesebb konfliktussal segítse elő. Ebben Ferencváros Önkormányzatának lehetőségei önmagukban kevesek lennének, hisz a törvényi előírásokon túl szükség van belátásra, megfelelő kultúrára, kölcsönös tiszteletre is a társadalom különböző szegmensei között. Ehhez járul hozzá a kitüntetett szervezet is.
Az átadáskor Schmidt Egon is gratulált az elismeréshez és további sok sikert kívánt a szervezet fontos, kiemelkedő tevékenységéhez.
Dr. Horváth Dávid, a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetének elnöke köszönőbeszédében megemlékezett a szervezet tiszteletbeli elnökéről, a tavaly elhunyt Dr. Benkó Sándorról, majd emlékeztetett arra, hogy ez az elismerés nem az ő, hanem az egész szervezet tizenöt éves munkájának gyümölcse. Személyes megtiszteltetésnek nevezte ugyanakkor, hogy a díjat a környezetvédelemért polgármesterként, magánemberként, korábban pedig tanárként is elkötelezett Dr. Bácskai Jánostól veheti át.
Az ünnepélyes díjátadót Kurkó József Kristóf előadóművész gitáros-énekes produkciója színesítette.

2016. évi események

Június 16-án részt vettünk a Balázs Béla utcai kutyafuttató átadásán. ott volt még Dr Bácskai János polgármester, Kállay Gáborné alpolgármester asszony, Mészáros László önkormányzati képviselő, Szűcs Balázs főépítész, Veres László, Oláh Lívia és Hagymási Zoltán a 9S TV-től.

Szeptember 1. után elkezdtük a Ferencvárosi Önkormányzat pályázatán sikeres Köztisztaság (ingyenes kutyapiszok gyűjtőzacskó osztás), kutyatartók tájékoztatása a kulturált kutyatartás érdekében a Ferencvárosban, Budapest IX. kerületében megnevezésű programunk végrehajtását.

November 14-én részt vettünk a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal üléstermében tartott egyeztető megbeszélés: Közterületek szociális állapota, Állattartás, kutyatartás-társasházakban, közterületen és Kutyák a közterületen. Itt volt többek között Zombory Miklós, Rimovszki Tamás, Dr. Kulpinszky Eleonóra és a mások is a Ferencvárosi Önkormányzattól.

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu