Instagram
2015. évi események

A 2015. év.

 

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat (Köztisztaság (ingyenes kutyapiszok gyűjtőzacskó osztás), kutyák egyedi megjelölése (ingyenes mikrochipezés), kutyatartók tájékoztatása a kulturált kutyatartás érdekében a Ferencvárosban, Budapest IX. kerületében című pályázati program), amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

-A 2015. évi közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását, kutyakaki gyűjtőzacskó gyártását és osztását finanszíroztuk főleg, a médiakampány fő elemei a szórólapok és kutyaürülék-gyűjtőzacskók megtervezése, megszerkesztése, legyártása, vágása, csomagolása és osztása voltak, valamint folytattuk a ferencvárosi kutyák ingyenes mikrochipes megjelölését. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (pl. az egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük.

-Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat, amiket a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. és a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete osztott ki a kutyatartók részére, személyesen és postai úton is.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Ebben az évben újra terveztettük és szerkesztettük a kutyatulajdonosok részére szóló kiadványokat, szórólapokat, tájékoztatókat és leveleket. A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

-Egyik legfontosabb tevékenységünk volt a civil szervezetünk szórólapjának és gyűjtőzacskójának teljes újratervezése, elkészítése és ennek komplett megvalósítása. Ez azt jelentette, hogy újra átgondoltuk eddigi tevékenységeinket (a 2001. évtől a 2016. évig terjedő, azaz 15 év alatti eredményeinket összegeztük és fogalmaztuk meg), bescanneltettünk rengeteg ábrát és logót, megterveztettük egyesületünk grafikáját, a szövegekhez képeket helyeztünk, újrafogalmaztuk az általános tájékoztatókat, a belépési nyilatkozatunkat, az alapadatokat és az egészet egy új, nagyon tetszetős grafikai formában valósítottuk meg. Az új gyűjtőzacskóra rákerült a Ferencváros címre és az Otthon, Város Ferencváros szlogen is. A zacskó és a szórólap színe zöld lett, hogy ezzel is reprezentáljuk a környezetet és a Ferencvárosi kerületet is.
Erre a grafikai tervezésre és munkára több cég közül azt a Honlap-profi céget választottuk ki, amelynek vezetője Vörös László jó pár ilyen jellegű szórólapot és ábrát tervezett és kivitelezett már. A Vállalkozó grafikai tervezési szolgáltatást nyújtott a Megrendelő számára. További feladatai voltak még logók, ábrák és címerek szkennelése, színkorrekciója, élesítése, optimalizálása, stb. a kutyakaki-gyűjtőzacskók és szórólapok gyártásához.

-Folytattuk a ferencvárosi kutyák ingyenes (Önkormányzat által támogatott) mikrochipes megjelölését több ferencvárosi önkormányzati körzetben, valamint népszerűsítettük az egyedi megjelölést a kulturált kutyatartás érdekében.

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk a 2015. sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.

Március 31-én egyesületünk részt vett a Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat által szervezett Ferencvárosi Szakmai Napon, amelynek címe a Civil szervezeteket érintő változások volt. A rendezvényt a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban tartották.

2015. december 15-én életének 76. évében elhunyt az egyesület tiszteletbeli elnöke, Dr. Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója. A tisztség nem kerül a jövőben betöltésre, így Dr. Benkó Sándor örökös tiszteletbeli elnök marad az egyesület fennállásáig. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója 76 éves volt. Az Emmi saját halottjának tekinti a zenészt.
Benkó Sándor Kossuth-díjas dzsesszklarinétos a világ egyik legjobb dixieland-zenekarának alapítója, amely már minden díjat, elismerést elnyert, amit itthon és külföldön kaphatott. Zenekara az 1980-as évek végére a világ élvonalába került. A klarinét mellett szaxofonon is megtanult játszani. Tizenhét évesen barátjával sokat hallgatta Louis Armstrong lemezeit, majd 1957 februárjában, harmadikos gimnazistaként megalapította a Benkó Zenekart. A hatvanas évek elején, amikor már népszerű volt az Illés, a Bergendy, koncertezett az Omega, többen arra bíztatták, hagyjon fel a dixielanddel, váltson beatre, ő azonban végleg a dixie mellett döntött. Az első hat évben hetvenöt zenész fordult meg az együttesben, köztük Benkő László, Frenreisz Károly, Laux József, Solymos Antal és mások. Már az első albumuk aranylemez lett.
Bejárták a Szovjetuniót, Lengyelországot, Csehszlovákiát és Kelet-Németországot, a hetvenes évektől Nyugat-Európába is eljutottak. 1971-ben a svájci Montreux-ben elsők lettek a dzesszfesztiválon, San Sebastianban 1972-ben közönségdíjat nyertek, a tekintélyes angol Music Week magazin pedig 1976-ban az Év csillagainak választotta őket.
A nyolcvanas évektől Amerikában is megszerették őket: 1982-ben a Sacramentói Jazz Fesztiválon Grand Prix-t nyertek. Egy hónapig turnéztak a műfaj szülőföldjétől, New Orleanstól New Yorkig, az útról készült kétszer egyórás filmet világszerte sugározták a televízióállomások. 1983-ban Az Év nemzetközi dzsesszzenekara lettek Kaliforniában, 1987-ben maga Ronald Reagan elnök tolmácsolta az amerikai nép elismerését és háláját az amerikai dzsessz magas színvonalú műveléséért. 2007-ben George W. Bush az Amerikai Egyesült Államok elnökének kitüntető elismerésében részesítette őket.
Benkó Sándor a muzsikálás mellett 1963-ban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, majd a villamos gépek tanszéken dolgozott, utóbb adjunktusként. Több könyve nívódíjas, a Zipernowsky-emlékérem kitüntetettje. Kutatási területe a villamos gépek számítógépes tervezése, doktori címét az elektromágneses terek numerikus szimulációja témakörben szerezte. A Magyar Mérnök Akadémia és Kamara tiszteletbeli tagja volt.
A nyolcvanas évek végén kozmetikai vállalkozásba fogott, megalapította a Sunfleur elnevezésű céget.
A zenekarvezető 1984-ben Liszt Ferenc-díjat, 2006-ban Kossuth-díjat kapott. 1997-ben a zenekar minden tagja átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti-keresztjét. 2004-ben Prima Primissima díjat, Pro Urbe Miskolc elismerést, 2005-ben pedig Pro Urbe Budapest díjat kaptak. Benkó Sándor idén március 15-én vehette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét.
A Benkó Dixieland Bandnek nem kevesebb, mint 1800 professzionális felvétele van, köztük legalább 500 örökzöld dallam. Akkora a repertoárjuk, hogy 25 órán át játszhatnának ismétlés nélkül, folyamatosan. Túl vannak a 10750. koncertjükön, hetvenkét világsztárral dolgoztak együtt, néhány név a sok közül: Milt Jackson, Freddie Hubbard, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, Warren Vaché.
Benkó Sándor együttese legnagyobb diadalának azt tartotta, hogy sikerült eredeti formájában megőrizniük és világszínvonalon játszaniuk a tradicionális New Orleans-i dzsesszt.

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu