Instagram
2013. évi események

A 2013. év.

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat, amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:
-A 2013. évi közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását finanszíroztuk főleg, illetve kutyák ingyenes megjelölésének (kötelező mikrochip) költségeire használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (általános iskolai tanulók tájékoztatása, egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük. Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató kutyabélsár-gyűjtőzacskókat osztunk és osztatunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) kiemelkedően közhasznú Nonprofit Kft. gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó kutyabélsár-gyűjtőzacskókat, a zacskókat ingyenesen bocsátottuk a kutyatartók részére. A kutyabélsár-gyűjtőzacskókat a kihelyezett zöld fémtartókban találhatták meg a kutyájukat sétáltató ferencvárosi lakók (a tartók és a visszagyűjtők az autófelhajtást megakadályozó zöld oszlopokra lettek felszerelve, a belső- és középső-Ferencváros területein). A tartókon kívül bárki hozzájuthatott még zacskókhoz a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) kiemelkedően közhasznú Nonprofit Kft. beszámolóján feltüntetett helyeken.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Ebben az évben újra terveztettük és szerkesztettük a kutyatulajdonosok részére szóló kiadványokat, leveleket és szórólapokat. Ezt a feladatot a Senye Bt. végezte el (szórólap teljes kivitelezése). A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A személyes szórás és a postai kiküldés során is az univerzális fotókidolgozással legyártott tájékoztató fényképeket és szórólapokat juttattuk el a kutyatulajdonosokhoz.

-Folytattuk a ferencvárosi kutyák ingyenes (Önkormányzat által támogatott) mikrochipes megjelölését több ferencvárosi önkormányzati körzetben, valamint népszerűsítettük az egyedi megjelölést a kulturált kutyatartás érdekében. Az Aszódi lakótelepen, az önkormányzati irodában (1097 Ecseri út 19.), Sajó Ákos képviselő úr önkormányzati körzetében az év során több előre megszervezett időpontban is tartottunk ingyenes mikrochipezést, valamint néhány kutyát ingyenesen részesítettünk védőoltásban. Több másik ferencvárosi önkormányzati körzetben is igénybe vették az ingyenes mikrochipezést.

2013. évi események

-A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola (1092 Budapest, Bakáts tér 12.) tanulói tájékoztató előadás után tesztek írtak a kulturált kutyatartás egyszerűbb és fontosabb kérdéseiből, majd a legjobb eredményeket elért iskolásokat megjutalmaztuk. Az ünnepélyes díjátadón, amelyet 2013. december 11. napján, szerdán, 16/30 órakor, a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola különtermében tartottunk, részt vett Réczey Katalin biológia szakos tanár az iskolából (aki nagyon tevékenyen részt vett a vetélkedő lebonyolításában), Illés Miklós és Zombory Miklós, a Ferencvárosi Önkormányzat képviselői, Dr. Horváth Dávid, a civil szervezet elnöke, Dr. Benkó Sándor, a civil szervezet tiszteletbeli elnöke, a Ferencvárosi TV, a Ferencváros magazin és a Zetapress hírügynökség. A díjátadót ünnepélyes fogadással zártuk.

2013. évi események

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk a 2013. évben sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.

Az alábbi helyeken szerepeltünk a különböző sajtóorgánumokban:
Ferencváros, 2013. december 16., A kutya rossz ember nem lehet
www.zetapress.hu 2013. 12. 11., Vetélkedő kutyusokról
9.tv (Ferencvárosi TV), Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete, Kutyás vetélkedő diákoknak a Ferencvárosi Kutyatartók szervezésében, 2013. 12. 30.

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu