Instagram
2007. évi események

A 2007. év.

 

A 2007. évben alapcéljainknak megfelelően folytattuk az Élhető Város-A Kulturált Ebtartás Program 2006 című programunkat, ebben az elnyert támogatást javarészt kutyabélsár-gyűjtőzacskók gyártására használtuk fel, ugyanis így tudtuk leghatékonyabban javítani a köztisztaságot és a kulturált kutyatartást elősegíteni. Ezeket a zacskókat ennek a pályázatnak a keretében és a jövőben is ingyenesen bocsátottuk és fogjuk bocsátani a ferencvárosi kutyatulajdonosok részére. Annak érdekében, hogy a zacskók biztosan a felhasználókhoz kerüljenek, úgy döntöttünk, hogy 90%-ban direkt szétosztást végzünk a kerületi állateledel boltok, díszállat boltok, kutyakozmetikák, orvosi műszerboltok és állatorvosi rendelők által, így velük megegyezést kötöttünk. Így biztosított a zacskók jó helyre kerülése, ugyanis az állateledel boltok eladói tudják, hogy a visszajáró kutyatulajdonos fel fogja használni a zacskókat, hiszen akár több év óta is nála vásárol tápot kedvencének a kutyatartó. Ezen kívül már eddig is együtt dolgoztunk a Ferencvárosi Közterület Felügyelettel, ők is intenzíven részt vesznek a programunkban. A zacskók osztása az alábbi kerületi állateledel szaküzletekben, díszállat boltokban, kutyakozmetikákban, orvosi műszerboltokban és állatorvosi rendelőkben történt:
Pöttyös utca 3., alaksor, Menyhárt József, Pöttyös utca 5., Szabó Imréné, Kisállat-eledel, Mihálkovics utca 20., Katona János, Állateledel és Felszerelés üzlet, Telepy utca 11-13., Deli Katalin, Díszállat-kereskedés, Viola utca 43., Püspök Zsolt Péter, Páva állattáp-bolt és kutyakozmetika, Páva utca 4., Szomszéd Katalin, Bakáts állateledel üzlet, Bakáts utca 2/d, Szakács Tamás, Traub Péter, Díszállat-állateledel, Kinizsi utca 11., Mayer Istvánné, Spicc 2000 Bt., Vámház körút 1-3 Vásárcsarnok VP6 pavilon, Knézich állatorvosi rendelő, Knézich utca 4., Dr. Horváth Dávid, Középső-Ferencvárosi állatorvosi rendelő, Telepy utca 23., Részönkormányzati Iroda (RÖNK), 1098 Toronyház utca 3., Hajdú Erika, K and I Bt. díszállat kereskedés, Üllői út 147., Gajdi Krisztián, Elektromos Orvosi Szerviz és Kereskedés, Ráday utca 32., Trieber László, Alfonz kutyakozmetika, Bokréta utca 20., Daróczi Edit.
A ferencvárosi közterület felügyelők a kerület egészében osztották a zacskókat az utcákon.

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat (Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottság) és a Fővárosi Önkormányzat civil szervezetek pályázatán is sikeresek voltunk, amelyekből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:
-A pályázatokból a kutyakaki-gyűjtőzacskók legyártását finanszíroztuk. Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes kutyabélsár-gyűjtőzacskókat osztunk és osztatunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) kiemelkedően közhasznú Nonprofit Kft. gyártotta le részünkre a kutyabélsár-gyűjtőzacskókat, a zacskókat ingyenesen bocsátottuk és bocsátattuk a kutyatartók részére. A kutyabélsár-gyűjtőzacskókat a kihelyezett zöld fémtartókban találhatják meg a kutyájukat sétáltató ferencvárosi lakók (a tartók és a visszagyűjtők az autófelhajtást megakadályozó zöld oszlopokra lettek felszerelve, a belső- és középső-Ferencváros területein). A tartókon kívül bárki hozzájuthat még zacskókhoz a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) kiemelkedően közhasznú Nonprofit Kft. beszámolóján feltüntetett helyeken.
-A köztisztasági program során felhasznált eszközök legyártásához, a sajtóorgánumokkal történő kapcsolattartáshoz, a közgyűlés szervezéséhez, az eredményes pályázatokhoz és minden egyéb ügyintézéshez szükséges telefonbeszélgetéseket és utazásokat Pannon GSM Praktikum feltöltő-kártyák és üzemanyag megvásárlásával tudtuk megoldani. A médiakampány keretében szükséges ügyintézéshez is igénybe vettük a telefon- és gépkocsi-használatot.
-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Ebben az évben újra terveztettünk, szerkesztettünk a kutyatulajdonosok számára színes kiadványokat és szórólapokat.

Az alábbi helyeken szerepeltünk a különböző sajtóorgánumokban:
Állategészségügyi Címkereső, 2007. 1. szám, XIII. évfolyam, Egyesületek, Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete
Állategészségügyi Címkereső, 2007. 2. szám, XIII. évfolyam, Egyesületek, Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete
Budapesti 7 Nap, 2007. október 11., Állóháború a kutyagumi ellen?
Ferencváros, 2007. július, XVII. évfolyam, 7. szám, A kulturált kutyatartásért
Helyi Téma, 2007. július 18., III. évfolyam 26. szám, Ingyenes kutyazacskók
www.ferencvaros.helyhir.hu, 2007. 07. 10., Elterjedt a kutyakaki-gyűjtőzacskók használata
www.mti.hu, 2007. július 10.,Megvalósult az Élhető Város-A Kulturált Ebtartás Program 2006 című pályázat
www.nonprofit.hu, 2007. 07. 10., Megvalósult az Élhető Város-A Kulturált Ebtartás Program 2006 című pályázat
9S TV (Ferencvárosi TV), Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete, 2007. évi aktualitások, 2007. 11. 6.
KlubRádió, 2007. 07. 12., Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete és a Ferencvárosi Közterület Felügyelet

A 15 db új zacskótartó-fémedényt az alábbi helyekre helyeztük ki:
-Belső-Ferencváros: Czuczor utca 9.,

2007. évi események

-Ráday utca–Török Pál utca sarok,

2007. évi események

-Ráday utca–Erkel utca sarok,

2007. évi események

-Ráday utca–Biblia köz sarok,

2007. évi események

-Ráday utca 47.,

2007. évi események

-Kinizsi utca–Lónyay utca sarok,

2007. évi események

-Közraktár utcai park (2 db),

2007. évi események

-Középső-Ferencváros: Tűzoltó utca–Berzenczey utca sarok,

2007. évi események

-Ferenc tér 1.,

2007. évi események

-Ferenc tér 8.,

2007. évi események

-Külső–Mester utcai kutyafuttató (Északi és déli pont),

2007. évi események

-Mester utca–Dandár utca sarok,

2007. évi események

-Mester utca–Berzenczey utca sarok.

2007. évi események

© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu