Instagram
2004. évi események

A 2004. év.

 

Januárban a Szervezet tagsága túllépte a 100 főt.
Áprilisban elfogadta Szervezetünk második féléves beszámolóját a Képviselő-testület a felhasznált támogatásról.
Májusban a Szervezet nyert a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezetvédelmi kommunikációs pályázatán.
Júniusban Bánsághi Tamás alpolgármester írásbeli ajánlást adott a Szervezetnek a Ferencvárosi Önkormányzat nevében.
Júliusban a Szervezet és a Ferencvárosi Önkormányzat szolgáltatási szerződést írt alá.
Szeptemberben a médiakampány keretében a Ferencvárosi Magazin képes riportot közölt a Szervezet tevékenységéről.

2004. évi események

Kutyakiképzés

 

A 2004. év augusztusában a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete és Kovács Károly, a Szervezet tagja megállapodott abban, hogy a Szervezet tagjai kedvezményesen részesülhetnek kutyakiképzésben. Kovács Károly kétszeres babérkoszorús mesterkiképző, a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola vezetője, elnöke (1097 Budapest, Illatos út 38/b) kb. 3-4 hónap alatt képez ki egy kutyát. A kulturált kutyatartást és a nem kutyások ellenérzésének és távolságtartásának csökkentését az engedelmes, helyesen viselkedő, megfelelően közlekedő, parancsszavakra hallgató ebek nagyban segítik. A foglalkozások előzetes, telefonon történő egyeztetést követően minden kedden 16 órától 17 óráig és minden szombaton 10 órától 11 óráig tartanak, 60 perces humánus, játékos módszerekkel tarkított, színvonalas felkészítést jelentenek. Az ebek a fertőző betegségek elleni védőoltások, féregtelenítések és külső parazitaellenes kezelések után, kb. 6 hónapos kortól kezdhetik meg a tanulmányaikat, de még egy megfelelő erőállapotban lévő 6 éves kutyának sem késő a kiképzésen vészt vennie. A felkészítés a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola különböző eszközein és tárgyaival történik, megtanulják a kutyák a helyes utcai és tömegközlekedési eszközökön történő közlekedést, parancsszavakra való engedelmességet (behívás, ültetés, fektetés, felállítás, akadályugrás, lépcsőzés, apportírozás, stb.), megfelelő viselkedést. Igény esetén még őrző-védő kiképzést is kaphatnak. A kutya fogékonyságától függően kb. 3 hónap tanulás után egy bíró által minősített vizsgán vesz részt, ami után sikeres vizsga esetén oklevélben részesül. A kb. három hónapos tanfolyam díja a vizsgával együtt a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetének tagjai részére csak 3000 Ft, amit adományként kell befizetni!

2004. évi események

A 2004. évi közgyűlés

 

A 2004. év novemberében éves közgyűlést tartottunk a IX. kerületi Bakáts tér 1. szám alatt, a Ferencvárosi Önkormányzat Házasságkötő termében ünnepélyes keretek között, ahol az ajándékcsomagokkal együtt kb. 10.000 db kutyabélsár-gyűjtőzacskót is kiosztottunk. Eddigi közgyűléseink közül ezen jelentek meg legnagyobb számban a kutyatartók.
Dr. Horváth Dávid elnök, ferencvárosi állatorvos beszámolót tartott az éves tevékenységről. A zacskók és dobozok gyártója, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó (FeSZoFE) Kht. nevében Somogyi Zsolt részlegvezető szólt az éves tevékenységükről. Itt több kutyatartó felszólalt, akiket biztosítottak arról, hogy egyéni igényeik is lesznek elégítve. Kovács Károly, a Szervezet tagja bemutatta a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola működését és szólt arról, hogy a Szervezet tagjai kedvezményesen részesülhetnek kutyakiképzésben. Dr. Horváth Ákos, kerületi hatósági fő-állatorvos a kerületi állattartási rendeletről szólt és kérdésekre válaszolt. A zárszót Dr. Benkó Sándor tiszteletbeli elnök fogalmazta meg, aki azt taglalta, hogy az Egyesületnek milyen feladatokat kellene a jövőben megvalósítani. A jelenlévők jó néhány kérdést is feltettek, ezekre Dr. Horváth Ákos, Dr. Horváth Dávid és Somogyi Zsolt válaszolt. Részt vettek még a közgyűlésen a számos ferencvárosi kutyatartó mellett az alábbi meghívott vendégek: Bánsághi Tamás alpolgármester. A közgyűlésre való meghívót a Ferencvárosi Önkormányzat interneten (www.ferencvaros.hu) és a Budapesti Újság is közzétette. A közgyűlés után minden kutyus ajándékokat kapott (a Nestlé Hungária Kft. szponzorálta a gazdag zacskókat), a gazdáik pedig állófogadáson vettek részt. Itt lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre.

2004. évi események
© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu