Instagram
2003. évi események

A 2003. év.

 

Áprilisban a Szervezet és a Ferencvárosi Önkormányzat szolgáltatási szerződést írt alá.
A Szervezet pályázott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezetvédelmi kommunikációs pályázatán. Dr. Lantos Csaba írásbeli ajánlást adott a Szervezetnek a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárának titkársága nevében.
A IX. kerületi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (Dr. Tóth Mária IX. kerületi tiszti-főorvos) újabb írásbeli ajánlást adott a Szervezet köztisztasági programjához.
Májusban a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Kht. elkezdte legyártani és kihelyezni az újabb kutyakaki-gyűjtőzacskó tartókat és a használt zacskók visszagyűjtésére szolgáló gyűjtőket a Belső- és Középső-Ferencváros területén, így összesen már csaknem 50 helyen találhatóak meg a zacskók.
A médiakampány keretében a Ferencvárosi (9S) TV reklámfilmet és képújságot, az Info Rádió riportot készített a Szervezet tevékenységéről, a Ferencvárosi Magazin és a Budapesti Nap pedig képes riportot közölt a jövőbeli tervekről.

2003. évi események

A CivilPort Kht.-nál az NGO.HU Program keretében ingyenes internethasználathoz jutott a Szervezet egy pályázat megnyerése után.
A United Way Budapest alapítványnál 3 db személyi számítógépet pályázott meg a Szervezet. 1 alapkonfigurációt el is nyert, ehhez használt alkatrészeket vásárolva komplett számítógép áll már rendelkezésre.
Júniusban egy felajánlásnak köszönhetően 50.000 Ft értékű kutyatápot, jutalomfalatot és játékokat oszthattunk szét a kerületi kutyatulajdonosok között.
Elfogadta Szervezetünk első féléves beszámolóját a Képviselő-testület a felhasznált támogatásról és átutalta a második féléves támogatást.
Októberben beadványt intéztünk Budapest Főváros Önkormányzatához, hogy a tulajdonukban lévő utakra és utcákra is helyezhessünk ki újabb kutyakaki-gyűjtőzacskó tartókat és a használt zacskók visszagyűjtésére szolgáló gyűjtőket (elsősorban az Üllői út, a Soroksári út és a Ferenc körút).
A Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetét a Fővárosi Bíróság október 27-én 10.618. sorszám alatt jogerősen a társadalmi szervezetek nyilvántartásába vette.

A 2003. évi közgyűlés

A 2003. év novemberében éves közgyűlést tartottunk a IX. kerületi Bakáts tér 1. szám alatt, a Ferencvárosi Önkormányzat Házasságkötő termében ünnepélyes keretek között. Dr. Paál Kálmán, a Ferencvárosi Önkormányzat alpolgármestere köszöntötte a tagokat, méltatta az eddigi eredményeket és a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásáról biztosította az egyesületet.
Dr. Horváth Dávid elnök, ferencvárosi állatorvos beszámolót tartott az éves tevékenységről. A zacskók és dobozok gyártója, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó (FeSZoFE) Kht. nevében Sebők Endre képviselő szólt arról, hogy mivel csaknem 400 ferencvárosi munkanélkülit és csökkent munkaképességűt alkalmaznak, az ilyen megrendelések is nagy szerepet játszanak abban, hogy az összes budapesti kerület közül a IX.-ben a legalacsonyabb a munkanélküliség, 1% alatt van.
Két országgyűlési képviselő is megtisztelte a közgyűlést, ők beszámoltak arról, hogy közegészségügyi és városfejlesztési szempontból is fontosnak tartják a szervezet programját, továbbra is segíteni fogják annak működését.
A zárszót Dr. Benkó Sándor tiszteletbeli elnök fogalmazta meg, aki azt taglalta, hogy a kutya az ember legjobb barátja, ezért fontos, hogy a kutyatartóknak megadjuk a lehetőséget a kulturált kutyatartásra. Mivel ő a kerület díszpolgára és együttese, a Benkó Dixieland Band minden héten játszik a kerületi Török Pál utcában, számos ponton kötődik Franzstadt-hoz, így minden olyan tevékenységben szívesen vállal feladatot, ami a kerület fejlődését segíti elő. Lelkes természetvédőként és kutyabarátként (családjának három kutyája van) is nagyon szívesen vesz részt a szervezet tevékenységében. Részt vettek még a közgyűlésen a számos ferencvárosi kutyatartó mellett az alábbi meghívott vendégek: Bánsághi Tamás alpolgármester, Dr. Bácskai János önkormányzati képviselő, az Önkormányzat környezetvédelmi tanácsnoka, Somogyi Zsolt, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó (FeSZoFE) Kht. részlegvezetője, Dr. Horváth Ákos, kerületi hatósági fő-állatorvos, Dr. Lantos Csaba állatorvos, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárságának vezetője, Dr. Gőbel Mária környezetvédelmi referens, Kovács Oszkár, az Állategészségügyi Címkereső főszerkesztője, Bagdi Sándor, az Alapítvány az alapítványokért (A+A) elnöke, Kovács Károly, kétszeres babérkoszorús mesterkiképző a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola vezetője, elnöke.
A Ferencvárosi TV (9S TV) felvételt készített a közgyűlésről, valamint megjelent számos sajtóorgánum (Mai Budapesti Lap, Kutya szövetség, Színes Mai Lap, Állategészségügyi Címkereső és Ferencvárosi Magazin) képviselője is. A közgyűlés után minden kutyus ajándékokat kapott (a Nestlé Hungária Kft. szponzorálta), a gazdáik pedig állófogadáson vettek részt. Itt lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre.

2003. évi események
© 2020 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2020 Horváth Vet veterinary clinics. All rights reserved.
honlapkészítés
crossmenu