Instagram
Animalmedia

Igen tisztelt főszerkesztő és szerkesztő asszonyok és urak!

Engedjék meg, hogy röviden bemutassam a cégemet, az Animalmedia-t, amelynek profilja állatokkal kapcsolatos szaktanácsadás, valamint állatos és állatorvosi cikkek kidolgozása és megjelentetése (képekkel együtt) a hazai és nemzetközi nyomtatott és elektronikus sajtóban. Mivel a kedvenc állatok (főleg a kutyák és macskák) száma Magyarországon jelenleg minden eddigi rekordot felülmúl, az embereket nagyon érdekli a helyes etetésük, gondozásuk, tartásuk, stb. (amit a napi állatorvosi praxisban is folyamatosan tapasztalok), egyszóval minden velük kapcsolatos tevékenység (talán legjobban az állatok gyógyítása és a betegségek megelőzése, ugyanis az állatokkal foglalkozó szakemberek közül az állatorvos doktorok a legkvalifikáltabbak és az ő tudásuk a legszélesebb körű). Mivel számtalan cikket, cikksorozatot, az olvasó kérdez, az állatorvos válaszol és sztárvendég jellegű közleményt jelentettem meg (a legtöbbet az országban az állatorvosok közül), úgy gondoltam, létrehozok egy független szaktanácsadó céget, az állatokkal kapcsolatos mindenféle témáknak a nyomtatott és internetes sajtóban történő megjelentetésére.

Néhány példa annak illusztrációjára, hogy különböző újságokban milyen jellegű cikkek jelenhetnek meg:
-Utazási, turisztikai magazinok, autóval kapcsolatos újságok: Ma már rengetegen utaznak kedvenceikkel, erről is írtam már jó néhány cikket (utazás kutyával, macskával, stb.).
-Sztárok, ismert személyek (zenészek, színészek, műsorvezetők, sportolók, stb.), pletyka és bulvársajtó: Sztárvendégeink című sorozatomban készítettem számos már fényképes interjút Eszenyi Enikőtől Alföldi Róbertig, Sasvári Sándortól Gregor Bernadettig, szerepelt már Hugh Laurie, Sam Havadtoy, Hardy Mihály, Xantus Barbara, Németh Lajos, Kovács Zsuzsa, Szörényi Örs, Menszátor Magdolna, Alföldi Róbert, Tábori Nóra, Lukács Sándor, Szikora Róbert, Igó Éva, Gurbán Miklós, Palotás Petra, Bánfalvy Ágnes, Császár Előd, Pintácsi Alexandra (Szandi), Bogdán Csaba, Borbiczky Ferenc, Kovács Kati, Jónás Rita, Fischl Mónika, Hacser Józsa, Rák Kati, Tóth Judit, Cs. Németh Lajos, Zalatnay Sarolta, Márton Csaba, Szerednyey Béla, Ladinek Judit, Bornai Tibor, Venczel Vera, Czapp György, Som Lajos, Morvay Pálma, Poór Klári, Farkas Bálint, Trokán Péter, Gregor Bernadett, Paor Lilla, Kozso, Détár Enikő, Rékasi Károly, Balázs Klári, Korda György, Görbe Nóra, Kondor Katalin, Bardóczy Attila, Kautzky Armand, Király Attila, Király Linda, Bíró Ica, stb.
-Gazdasági lapok: Milyen költségekkel jár az állatok tartása, etetése, állatorvosi költségek, fajtatiszta kutyák, macskák, különleges állatok árai.
-Napilapok, hetilapok, havilapok: Tanácsok kezdő állattartóknak, sorozat az etetésről, az oltásokról, féreghajtásról, a fontosabb betegségekről, stb. Eddig megjelentek cikkeim pl. a következő kutyabetegségekről: Kutyák fogkövessége, Porckorong-sérv, Szőrtüsző-atkakór, Közeleg a Karácsony és a Szilveszter, avagy BUÉK a kutyáknak is, Parvovírus okozta bélgyulladás, Az új kutya kiválasztásának szempontjai, Indexel, vagyis elektronikus állatazonosító rendszer, Kutyák külső hallójárat-gyulladása, A kutyák bolhássága és kullancsossága, Hurrá, utazunk!!!, Kutyák kötőhártya-gyulladása, Kutyák fontosabb bőrbetegségei, A toklász veszélyei, Hőguta, Fürdés, Kutyák ásványi-anyag, nyomelem és vitamin szükségletéről, Kutyák védőoltásairól, Kutyák féregtelenítéséről, Agárversenyek állatorvosi szemmel, Évezredforduló, avagy az ünnepek és a tél veszélyei, A szánhúzó versenyek állatorvosi szemmel, Idős kutyák, időskori betegségek, Kutyák ivartalanításáról, Tetanusz, Lyme-kór, Kutyák végbélmirigyeinek gyulladása, Kutyák gombás bőrbetegségei, Kutyák húgykövessége, Kutyák koronavírusos bélgyulladása, Illik tudni, hogy mi illik, Allergia, Kutyatartók tévhitei, A nyálmirigyek cisztája, Disznóölés, Kutyák karombetegségei, Kutyák szőrtetvessége, A tél veszélyei, Örökletes és veleszületett betegségek a gyakorló állatorvos szemével, Kutyák cukorbetegsége, Föcstej, kutyatej, tehéntej, mesterséges tejpótlók, Együttlét kedvenceinkkel, Szopornyica, Kutyák fertőző májgyulladása, Kutyabetegségek és a kutyakozmetika, avagy miben segíthetik a kutyakozmetikusok és az állatorvosok egymás munkáját?, Az íny daganatai, Vérömleny a fülkagylón, Rágcsáló-irtószerek okozta mérgezések, Zoonózisok, Napfény okozta bőrgyulladás, Eosinophyl sejtes izomgyulladás, Kutyák szájüregi sérülései, Mit csinál a kutyával az állatorvos, avagy a betegvizsgálat módszerei, Kutyák légynyüvessége.
Eddig megjelentek cikkeim pl. a következő macskabetegségekről: Védőoltások, Féregtelenítés, Ivartalanítás, Macskák bolhássága és kullancsossága, Macskák szőrzetével kapcsolatos tanácsok, Macskák fogkövességéről, Macskatenyésztési alapfogalmak, Etetés, Macskák fontosabb fertőző betegségei, Macskák húgykövessége, Az állatvédelem aktuális kérdései, Toxoplazmózis, A macska nem kis kutya, etológiai szempontból sem, Utazás macskával, Újdonságok az állatvédelemben, Idős macskák, időskori betegségek, Macskák kötőhártya-gyulladása és külső hallójárat-gyulladása, Mit tegyünk, ha külföldi nyaralásunk alatt betegszik meg macskánk és nem találunk állatorvost?, Allergia, Mindig talpra esik a macska?, Macskatartók tévhitei, Macskakarom, Föcstej, macskatej, tehéntej, mesterséges tejpótlók, Együttlét kedvenceinkkel, Kölyökmacska érkezik a családba, Az állatbetegségek és az állatkozmetika, avagy miben segíthetik a kozmetikusok és az állatorvosok egymás munkáját?, A nyálmirigyek cisztája, Macskák gombás bőrbetegségei, Indexel, vagyis elektronikus állatazonosító rendszer, Örökletes és veleszületett betegségek a gyakorló állatorvos szemével, Zoonózisok, Rágcsáló-irtószerek okozta mérgezések.
Általános állatos cikkeim pl. a következők: Itt a tavasz, támadnak a bolhák és a kullancsok, Itt a tavasz, szerelmesek lesznek az állataink is, Kutyák védőoltásairól, Kutyák és macskák féregtelenítéséről, Macskák védőoltásai, Fáj a kutyának a lába!, Hőguta, A toklász veszélyei, Közeleg a nyár, utazunk kedvenceinkkel, Kutyák porckorong-sérve, Leguánok, Macskák húgykövessége, Fürdés, Húsvéti nyúl, Papagájok, Lyme-kór, Kígyók, Kutyák és macskák fogkövessége, Madárpókok, Kutyák külső hallójárat gyulladása, Kutyák kötőhártya-gyulladása, Idős kutyák, időskori betegségek, Az ünnepek és a tél veszélyei, Macskák kötőhártya-gyulladása, Macskák külső hallójárat-gyulladása, Együttlét kedvenceinkkel, Az új kutya kiválasztásának szempontjai, Macskák szőrzetével kapcsolatos tanácsok.
-TV-újságok, mozi magazinok: Gyakran állatok a sztárjai egyes filmeknek (pl. Dr. Dolittle, állatkórházi sorozatok, stb.), TV-sorozatoknak. Sok közös cikket jelentettünk meg a Spektrum TV-vel és a National Geographic Channel-lel.
-Családi lapok, életmódmagazinok: Van-e valamilyen veszélye a kedvtelésből tartott állatoknak a terhességre (pl. toxoplazmózis), gyerek mellé milyen kutya ajánlott, az állattartás pozitív oldalai, stb.
-Házakról, kertekről szóló újságok: Melyik kutyának mekkora a mozgásigénye, hogyan helyezzük el a kutyaházat, miért jó a macskakapu, milyen az ideális kutyaház, milyen legyen a madáretető, stb.
-Sportújságok, egészségügyi magazinok: állati sportok, pl. lovaspóló, agárverseny, agility, mentőkutyázás, szánhúzó kutyázás, canicross, stb.
És még sokáig sorolhatnám. De mivel számos újságban van már ilyen állatokkal kapcsolatos sorozat, több újságban állatorvos szakértő válaszol a kérdésekre, így aki a konkurenciával meg akar küzdeni, nem kerülheti el hosszú időn keresztül a témát. És miért ne a legjobbnak kérje ki a szaktanácsát, annak, aki a legtöbb cikket publikálta eddig. Referenciáink és néhány az eddig megjelent újságcikkünk az internetes oldalunkon olvashatóak, de természetesen egy személyes vagy telefonos megbeszélés alkalmával még konkrétabb ajánlásaimmal tudnám segíteni kiadványát.

Kívánok sok sikert az együttműködés reményében

Dr. Horváth Dávid

© 2023 Horváth Vet állatorvosi rendelők. Minden jog fenntartva.
© 2023 Horváth Vet veterinary clinics. All right reserved.
Honlap-profi
crossmenu