2017. évi események

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat (Köztisztaság (ingyenes kutyapiszok gyűjtőzacskó osztás), kutyatartók tájékoztatása a kulturált kutyatartás érdekében a Ferencvárosban, Budapest IX. kerületében című pályázati program támogatása című pályázati program), amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

-A 2017. évi közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását, kutyakaki gyűjtőzacskó gyártását és osztását finanszíroztuk, a médiakampány fő elemei a google kampány, szórólapok és kutyaürülék-gyűjtőzacskók legyártása és osztása voltak. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (pl. az egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük.

-A Ferencvárosi Önkormányzat állategészségügyi feladataiban történő részvétel és szaktanácsadás

-Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó szórólapokat és kutyaürülék-gyűjtőzacskókat, amiket a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) Non-profit Kft. és a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete osztott ki a kutyatartók részére, személyesen és postai úton is.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Google kampányt végeztünk az egyesület népszerűsítése érdekében. Elvégeztük még szervezetünk honlapjának (www.drhorvathdavid.hu/fkecsz) az újratervezését és internetes hirdetési kampányt (Google AdWords kampányok, médiaterv, interaktív hirdetések vásárlása, reklámmegjelenés, hirdetéseik megjelenítése, internetes kampányok lebonyolítása, stb.). A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.