2014. évi események

Egyesületünket továbbra is támogatásban részesítette Ferencvárosi Önkormányzat, amelyből az alábbi dolgokat valósítottuk meg:

-A 2014. évi közérdekű tevékenység ellátásának támogatására kapott pénzből a kutyatulajdonosok tájékoztatását finanszíroztuk főleg, a médiakampány 3 fő eleme a szórólapok megtervezése, megszerkesztése, legyártása, a kutyatulajdonosok értesítése és a civil szervezetünk honlapjának teljes újratervezése, a rólunk megjelent újságcikkek bescannelése, a honlap grafikájának megvalósítása és feltöltése. A Ferencvárosi Önkormányzattól kapott támogatást is ezekre a költségekre használtuk fel. Az egyéb tevékenységeket (mikrochipezés befejezése, kutyaürülék-gyűjtőzacskók legyártása és osztása, az egyesület fenntartása, stb.) más forrásból fedeztük.

-Szervezetünk egyik fő programja a köztisztaság javítása, a szolgáltatási szerződésben is ezt jelöltük meg fő tevékenységnek. Mivel a kutyatartókat kívánjuk támogatni, számukra ingyenes tájékoztató szórólapokat osztottunk ki, hogy ilyen módon is elősegítsük a ferencvárosi utcák kutyabélsár általi szennyezettségét. A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató- és Ellátó (FeSzoFE) kiemelkedően közhasznú Nonprofit Kft. tervezte meg és gyártotta le részünkre a kutyatulajdonosok tájékoztatására szolgáló szöveget tartalmazó szórólapokat, amiket mi osztottunk ki a kutyatartók részére.

-Tevékenységünket médiakampánnyal is nagyon hangsúlyozottan reklámoztuk, ugyanis természetesen nem vagyunk képesek a kerületi kutyák szokásait megváltoztatni, ha a kutyatulajdonosok figyelmét nem keltjük fel. Ebben az évben újra terveztettük és szerkesztettük a kutyatulajdonosok részére szóló kiadványokat és leveleket. Ezt a feladatot a Senye Bt. végezte el. A tájékoztató szórólapokat postai úton és személyesen juttattuk el a kutyatartókhoz. A postai kiküldés során természetesen a Magyar Posta Zrt. segítségével juttattuk el a szórólapokat és a leveleket a kutyatulajdonosokhoz.

-A 2014. évben egyik legfontosabb tevékenységünk volt a civil szervezetünk honlapjának teljes újratervezése, elkészítése és ennek komplett megvalósítása. Ez azt jelentette, hogy újra átgondoltuk eddigi tevékenységeinket (a 2001. évtől a 2014. évig terjedő, azaz 14 év alatti eredményeinket összegeztük és fogalmaztuk meg), bescanneltettünk rengeteg újságcikket, megterveztettük egyesületünk grafikáját, a szövegekhez képeket helyeztünk, újrafogalmaztuk az általános tájékoztatókat, a belépési nyilatkozatunkat, az alapadatokat és az egészet egy új, nagyon tetszetős grafikai formában valósítottuk meg. Erre több cég közül azt a Honlap-profi céget választottuk ki www.honlap-profi.hu, amelynek vezetője Vörös László jó pár ilyen jellegű honlapot tervezett és kivitelezett már. A Vállalkozó weblap tervezési szolgáltatást nyújtott a Megrendelő számára. További feladatai voltak még a civil szervezet fényképeinek és újságcikkeinek szkennelése, színkorrekciója, élesítése, optimalizálása a webre, valamint egy alapszintű keresőoptimalizálás. A weboldal a megrendelő által megadott domain néven lett elérhető, ami az egyesület tulajdona, a www.drhorvathdavid.hu/fkecsz oldalon, ami az egyesület tulajdonában van. A weboldal Drupal 7 alapú rendszerben lett kivitelezve. A weboldal megjelenítése IE9-es rendszertől lett tesztelve.

-Folytattuk a ferencvárosi kutyák ingyenes mikrochipes megjelölését több ferencvárosi önkormányzati körzetben, valamint népszerűsítettük az egyedi megjelölést a kulturált kutyatartás érdekében, de ezt egyéb forrásból.

Az alábbi helyeken szerepeltünk a különböző sajtóorgánumokban:
Ferencváros, 2013. december 16., A kutya rossz ember nem lehet
www.zetapress.hu 2013. 12. 11., Vetélkedő kutyusokról
9.tv (Ferencvárosi TV), Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete, Kutyás vetélkedő diákoknak a Ferencvárosi Kutyatartók szervezésében, 2013. 12. 30.
9.tv (Ferencvárosi TV), Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete, mikrochipezés, kulturált kutyatartás, Dr Horváth Dávid, Zombori Miklós, Dr Benkó Sándor interjú, 2014. 6. 10.

Azt mondhatjuk, hogy a köztisztaság javítását és a kulturált kutyatartást megcélzó programunk a 2014. évben sikeres volt (médiakampánnyal is hangsúlyozottan reklámoztuk a tevékenységünket), de a támogatási szerződésünk során elnyert összeg az összes költségünk csak egy részét fedezte. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szíves segítsége megteremti minden évben az alapot arra, hogy egyesületünk létezzen és egyéb támogatásokat, pályázatokat kutasson fel és hasznot hajtson a Ferencvárosnak.